Nie wiem co chcesz uczynić ale raczej taką płytą ceramiczną skrzywdzisz naprawianą płytę.
To co jest na filmiku to stare czasy i sprzęt za około 1000zł.
Teraz można kupić niedrogie porządne podgrzewacze z solidnymi mocowaniami dla płyty. Płyta prawidłowo podgrzana i dobrze zamocowana nie będzie się wyginać.
Do podgrzania płyty potrzeba jednak troszkę precyzji, jak będziesz miał zamiar używać piekarnika czy jakiś płyt grzejnych to wytłumacz mi jak masz zamiar zapanować nad czasem grzania i temperaturą? - chodzi o przyrost temperatury w określonym czasie, nie wspomnę już o tym że niektóre z takich urządzeń długo stygną i zanim płyta wystygnie do takiego stopnia że będzie można ją zdjąć to będzie brązowa jak chleb razowy
Nie kupuj co popadnie bo nie tędy droga, nie proponuj na forum takich opcji jak nie chcesz być wyśmiewany.
Pirometr za 50 zł nie ma możliwości ustawienia błędu pomiaru.
Od różnych powierzchni inaczej odbija się podczerwień przez co pomiar jest niedokładny, w droższych pirometrach błąd ten można ,,wyregulować" znając z tabelki parametry różnych metali czy tworzyw.
Dokładniejszy pomiar jest za pomocą termopary.
Tak z grubsza obliczyłem i żeby skompletować skromne stanowisko na początek to potrzeba kwoty 2 tyś.
Na podgrzewacz, stację hot air, dysze, sita, kulki, chemię, narzędzia.
Co by nie było odbiegamy od tematu, proponuję złożyć komputer zanim zrobisz z niego sieczkę i dać fachowcowi do naprawy. Wymieni układ i będziesz miał sprawnego laptopa.
Udowodniłeś że nie masz zaplecza technicznego by wykonać najprostszą diagnozę.