Masz rację CBA .Tak dla 100%-towej pewności zrobiłem eksperyment. Podłączyłem rezystor,żeby zejść poniżej 0,5V i podczas jazdy przełączałem na niego i rzeczywiście nie było żadnej różnicy przy zamkniętej przepustnicy. Tak więc potencjometr mam raczej sprawny ,muszę szukać gdzie indziej. Co do silniczka krokowego to odłączałem go na postoju i prawdę mówiąc obroty trzymał silnik i bez niego.
Dzisiaj udało mi się z moim problemem trochę poobcować. Mianowicie silnik trzymał obroty 2000 przez długi czas. Próbowałem odłączyć krokowca i nic ,zero ruchu ( jednak wydaje mi się ,że krokowce mają to do siebie ,że po odłączeniu sygnału pozostają w swojej pozycji). Zmierzyłem napięcie na akumulatorze ,prawidłowa regulacja 14,2V. Miałem akurat podłączony miernik podciśnienia i zauważyłem jedną rzecz.Normalnie podczas biegu jałowego wskazania miernika oscylują wokół -90kPa, w rytm ruchu krokowca(obroty wachają się około tysiąca). Podczas gdy wystąpiła moja usterka (obroty stoją na 2000) miernik stoi idealnie na -90kPa. Może komuś wpadnie coś do głowy. Pozdrawiam
Co do tego serwa CBA to może trochę za mało napisałem bo chodziło mi o hamowanie silnikiem , a przy normalnym hamowaniu jest wszystko ok.