logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Carel może zastąpić sterownik Lennox FCM 150 i współpracować z DC50?

p.obelix 18 Sie 2012 12:43 2100 1
REKLAMA
  • #1 11221025
    p.obelix
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 558
    Witam. Mam uszkodzony sterownik w roftopie Lennox FCM 150. Na obiekcie jest już kilka takich urządzeń i obsługa używa sterownika DC50 do zmiany parametrów. Czy jest możliwość wstawienia sterownika Carela z możliwością obsługi jego przez ten właśnie panel DC50. W nie dalekiej przyszłości ma być wykonana sieć w celu obsługi wszystkich urządzeń przy pomocy sterownika DM50 bądź innego programu komputerowego jeszcze nie wiem jakiego. Dziękuję za wszystkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 11228972
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1040
    Musisz zapytać u źródła, z tego co pamiętam to chyba nie przeprogramowuje się panela PGD0 (takie ma oznaczenie fizycznie panel DC50 u Carela) i działa z aplikacjami lennoxa oraz carela (trane tez ma na tym sterowniku urządzenia). Ale i tak bez porady "fachowca" nic nie zrobisz - musisz się skontaktować z dystrubutorem carela - najlepiej z Alfaco w Gdyni. Kiedys też tak zrobiłem - przezbrajałem rooftopa - wymaga to nieco zmian w połączeniach przewodów bo aplikacja carelowska wykorzystywała inne wejścia/wyjścia. Oczywiście liczba opcji w aplikacji carela powala na kolana (trzeba się nieźle nagłowić nad opcjami w menu) - w odróżnieniu od lennoxa.
    PS: jaki dokładnie sterownik tam siedzi?
REKLAMA