Witam, jestem posiadaczem ww prali (dla wyjaśnienia wsad od góry) od jakiegoś czasu nęka mnie problem ze spadającym paskiem, wymiana na nowy nic nie pomogła, jedno, dwa prania i znowuż trzeba zakładać pasek. Pomocy!!!!
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambajero napisał:Sprawdz czy silnik zamocowany jest prawidłowo na płozach . Przynich masz regulację na 4wkręty -usterka bardzo częsta. pozdrowieniaWitam, jestem posiadaczem ww prali (dla wyjaśnienia wsad od góry) od jakiegoś czasu nęka mnie problem ze spadającym paskiem, wymiana na nowy nic nie pomogła, jedno, dwa prania i znowuż trzeba zakładać pasek. Pomocy!!!!
krzysztof-ufo napisał:Prawdopodobnie flansze bebna się rozlatują. Nasza woda i proszki powodują że flansze rozpadają się (wykonane są z dura-aluminum).
jacekrybak napisał:krzysztof-ufo napisał:Prawdopodobnie flansze bebna się rozlatują. Nasza woda i proszki powodują że flansze rozpadają się (wykonane są z dura-aluminum).
Oświeć mnie co to są flansze. Pierwszy raz słyszę to pojęcie. A w ogóle to chyba przesadzasz z rozpadaniem się czegokolwiek w tej pralce. Problem jest taki jak pisze wietka. I można go usunąć przez zmianę wzajemnego położenia kół pasowych.
jacekrybak napisał:
Oświeć mnie co to są flansze. Pierwszy raz słyszę to pojęcie. A w ogóle to chyba przesadzasz z rozpadaniem się czegokolwiek w tej pralce. Problem jest taki jak pisze wietka. I można go usunąć przez zmianę wzajemnego położenia kół pasowych.
krzysztof-ufo napisał:
Flansze są to ośki przynitowane do bębna w których to osadzone są łożyska. Jeżeli macie na ten temat inną teorię to trudno.