logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Deck Technics RS-EH600 - czy wymiana pasków wymaga rozlutowania elementów?

Mrowa^ 22 Sty 2005 23:40 5971 9
REKLAMA
  • #1 1162163
    Mrowa^
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam. Ostatnio mam problemy z odtwarzaniem kaset i chociaż mało używam magnetofonu, to chciałbym mieć go sprawnego. Chciałem zapytać czy przy wymianie pasków w tym modelu, koniecznie jest rozlutowanie elementów? ...bo właśnie go rozkręciłem, ale myślałem że będzie z tym mniej problemów...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1162775
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2333
    Jak już rozmontowałeś to jedyną rzeczą którą należy zrobić to rozlutowanie licą połączenia silników.
  • #3 1163103
    Mrowa^
    Poziom 15  
    Chodzi o te 4 luty z boku każdego silnika, które trzymają go przylutowanego do płytki, tak?

(już widzę że rozkręcania jeszcze nie koniec... dostęp do tych pasków jest tutaj chyba maksymalnie utrudniony)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1163238
    manyzg
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    Tylko musisz odlutowac plytke od silnika(4 laczenia przy silniku)reszta jest na wtyczkach.Potem musisz odkreic takie biale nakladki na mechanizm(jedna jest z silnikiem)Gdy juz sie pozbedziesz tego to nie powinienes miec problemow z wymiana paskow.Zabawa jest przy zakladaniu n silnik:(.Powodzenia
  • #5 1168806
    Mrowa^
    Poziom 15  
    Jestem już przy paskach, tylko mam jedno pytanko... Te dłuższe paski które idą od silnika do największego koła, na których wcięciach kół i wałka silnika mają się znajdować ? (patrząc od góry na koła). Obydwa duże koła jak i wałek silnika mają po dwa wcięcia na paski.
  • REKLAMA
  • #8 17108485
    malum
    Poziom 23  
    Ocena: 141
    tik_tak napisał:
    Na wcięciach bliższych mechanizmowi .

Witam!
    Czy mógłbyś rozrysować jak dokładnie mają biec te paski, bo moje całkiem się rozsypały i nie mam na czym się wzorować. Jak złożyłem "po swojemu", to magnetofon w ogóle nie otwiera kieszeni ani nie działa.
  • REKLAMA
  • #9 17110952
    witorio
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Witaj, może pomoże Ci serwisówka. Na stronie 8 masz sposób zdejmowania pasków do tego magnetofonu.
    hfe_techni...ice_en.pdf (4.75 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 17112102
    malum
    Poziom 23  
    Ocena: 141
    witorio napisał:
    Witaj, może pomoże Ci serwisówka. Na stronie 8 masz sposób zdejmowania pasków do tego magnetofonu.

Dzięki wielkie, magnetofon działa :-)

Podsumowanie tematu

✨ Wymiana pasków w magnetofonie Deck Technics RS-EH600 wymaga rozlutowania czterech połączeń przy silniku, które mocują go do płytki. Po odlutowaniu silnika i zdjęciu białych nakładek na mechanizm, dostęp do pasków staje się możliwy. Paski dłuższe, łączące silnik z największymi kołami, powinny być założone na wcięcia bliższe mechanizmowi, zarówno na kołach, jak i wałku silnika. Po prawidłowym montażu magnetofon działa poprawnie. Dodatkowo, dostępne są serwisówki z instrukcjami zdejmowania i układania pasków, co ułatwia naprawę i poprawne złożenie urządzenia.
REKLAMA