Odpowiadając na problemy ze Stralisem,powiem wam jedno.Mam Stralisa z 2007 r.Euro 5 .Ogólnie fajne ale też miałem problem ze spalaniem ( przekłamywanie komputera to masakra) pokazuje 42-44 l/100 km,w rzeczywistości około 34 L /100 km. 95 % załadowane 24T w ruchu krajowym,więc nie jest źle,ale ostatni problem się pojawił z mocą pojazdu,z górki na górkę coraz słabszy,adblue tak spalał że na spojlerach w okół wydechu biała smuga.Brak wyświetlanych błędów,oprócz oczywiście żarówek.I rozwiązanie banalne.Przejechałem 200 km,wjechałem na stację dolać adblue i tak przez przypadek chodząc w koło auta odkręciłem korek od paliwa,a tu psssss,acha,i tu cię mam,brak odpowietrzenia zbiorników ( mam 2 i w obu to samo) ściągnąłem z korków uszczelki i w drogę.Przez jakieś 5 km jeszcze to samo,ale w pewnym momencie takiego ducha dostał że nie to auto.Wiadomo pod ostrą górę z 24T na grzbiecie szatanem prędkości nie będzie,ale lekkie wzniesienia,nawet na tempomacie,to nawet nie redukuję ( automat ) jak przed operacją z korkami,kiedy pod wzniesienie redukował nawet do 8 biegu.Prosta sprawa,a człowiek już by jeździł na komputery,bajery,a tu taka pierdułka.