logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ELECTROLUX ESL66020 - Wybrzuszenie blatu kuchennego z lewej tylnej strony zmyw.

cheetah 28 Sie 2012 22:09 3726 5
REKLAMA
  • #1 11256441
    cheetah
    Poziom 10  
    Witam,

Zaczął mi się wybrzuszać blat kuchenny nad zmywarką w lewej tylnej części zmywarki (patrząc z góry). Wysunąłem zmywarkę. Znajduje się tam biały plastikowy zbiorniczek do którego dochodzą wężyki. Gdzie mam szukać jakiś nieszczelności? ten zbiorniczek to na jakieś skropliny jest? Zmywarka też w okolicach tego zbiorniczka zaczęła gnić.

Pozdrawiam
    Krzysztof
  • REKLAMA
  • #2 11256799
    stoper17
    Poziom 20  
    Ocena: 68
    ja na pewno potrzebował bym zdjęcie.
    Jak masz możliwość wysuń ją, włącz i poobserwuj. Będziesz wiedział gdzie jest nieszczelność
  • REKLAMA
  • #3 11258858
    cheetah
    Poziom 10  
    Wysunąłem zmywarkę. Zrobiłem fotki. To jest mechanizm do suszenia. Pod koniec cyklu włącza wentylator który wyciąga parę. Niestety na styku tych dwóch elementów (na zdjęciu) wykruszyła się uszczelka z gąbki i bucha tam para.
    Nie powinno tam być jakiegoś gumowego uszczelniacza? Tylko taką gąbkę zakładają?
    Czym to mogę uszczelnić? Może silikonem to objechać?

ELECTROLUX ESL66020 - Wybrzuszenie blatu kuchennego z lewej tylnej strony zmyw. ELECTROLUX ESL66020 - Wybrzuszenie blatu kuchennego z lewej tylnej strony zmyw.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 11258905
    stoper17
    Poziom 20  
    Ocena: 68
    Dokładnie tak jak mówisz. Obowiązkowo czerwony do wysokich temperatur, oczywiście dokładnie wszystko oczyść i pozostaw na dobę by silikon związał. Oczywiście schnie dużo szybciej, ale... ja zawsze tak robię by mieć pewność w tym temacie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 11261140
    cheetah
    Poziom 10  
    Wielkie dzięki. Uszczelniłem czerwonym silikonem i mam nadzieje że trochę wytrzyma.
  • Pomocny post
    #6 11262345
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA