logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ASUS X52JC - Zawiesza się... Nie można pracować na nim

Sh3vieR 14 Wrz 2012 21:56 1059 4
REKLAMA
  • #1 11311873
    Sh3vieR
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam.
    Mam otóż taki problem, nie wiem co może być tego przyczyną, ale od jakiegoś czasu mam problem z pracą na tym komputerze, nawet po reinstalacji Windowsa, np. gdy włączę komputer, i gdy pochodzi on już parę minut, i gdy kliknę na coś, pojawia się charakterystyczne kółko dla Windows 7 oznaczające, że komputer się zawiesił, będzie ono się kręcić parę minut, aż się odblokuje, do następnego kliknięcia myszką / touchpadem... Nie wiem co to może być spowodowane, wina windowsa to to nie jest, gdyż wgrywałem całego od nowa... Czym może być spowodowane to, że on tak się wiesza? Jeszcze jakiś czas temu śmigał jak ta lala :|

Porszę o pomoc..
    Pozdrawiam.
    Paweł B.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11312013
    grochu8
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Wyczyść go. Przedmuchaj powietrzem sprężonym wentylator. Rozkręć przesmaruj pasta an nowo procesor. Częsta przyczyna zasyfiały komputer. Przegrzewa się.
  • REKLAMA
  • #4 11312049
    Sh3vieR
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    krzychosk napisał:
    Zrób kilka testów np. sprawdź pamięci, dysk - to podstawowe czynności.

Właśnie uruchomiłem narzędzie " Diagnostyka pamięci systemu Windows " od jakiegoś czasu stoi na 21% ..
    Jak nie ruszy, to zostawię na noc.

Ewentualnie, mogę jeszcze sprawdzić Everestem, tak?

Grochu tak zrobię, położę nową pastę jutro, sprawdzę ten stan wentylatorów :) .
  • #5 11312857
    iamtheone
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Przeskanuj komputer programami Malwarebytes Anti Malware, Dr Web CureIt pod kątem infekcji. To że reinstalowałeś Windows nie musi nic zmieniać, jeśli pozostawiłeś jakąś partycję niesformatowaną.
REKLAMA