logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesłać obraz z kamery w firmie na domowy TV przez internet?

HC417 15 Wrz 2012 13:01 5934 3
  • #1 11313172
    HC417
    Poziom 2  
    Witam,

Poszukuje podpowiedzi jak rozwiązać powyższy problem z tematu.
    W firmie posiadam internet którym chciałbym przesyłać obraz z kamery.

Problemem jest dla mnie to jak oglądać ten obraz z kamery na zwykłym domowym Tv. Za pomocą czego można ten obraz wyświetlić na telewizorze? Czy niezbędnym będzie powieszenie np. małego komputera za telewizorem?

Jak to rozwiązać?

pozdrawiam
  • #2 11318218
    Sam Sung
    Poziom 33  
    Ocena: 611
    Co masz na myśli przez "zwykły domowy TV"?
    Gdyby on miał ethernet i DLNA, to może wystarczyłoby w firmie postawić serwer udostępniający obraz z kamery jako serwis broadcastowy DLNA, skonfigurować VPN na routerach w firmie i w domu, i wtedy w domu już nic więcej nie byłoby potrzebne.
    Jeśli to naprawdę jest "zwykły TV", to jest niezbędne jakieś urządzenie z wejściem ethernet i wyjściem HDMI/composite. Może to być PC, ale może nada się Raspberry Pi? http://www.raspberrypi.org/ Niestety nie przychodzi mi do głowy gotowe urządzenie, które by tutaj zastąpiło peceta.
  • #3 11331022
    rav_bt
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Ja używam kamer IP BTICAM, do podglądu na TV nanopc http://nanopc.pl na androidzie.
    TV nie musi być SMART (nie musi posiadać złącza LAN), wystarczy, że ma wejście HDMI.

Do HDMI od TV podłączasz nanopc(mikro kompturek na androidzie wielkości pendrive), zasilanie jest z zasilacza 5V lub jak masz w TV port USB z minimum 500mA, to możesz nanopc zasilić bezpośrednio z TV.
    Instalujesz http://www.tinycammonitor.com za opcja FREE jest bez możliwości nagrywania.
    Sterujesz tym normalnie z pilota tzw (AIR mysz) na TV wyświetla się kursor i rusza zależnie od ruchu ręki, nanopc może być schowany, bo pilot działa radiowo a nie na podczerwień
    Możesz oglądać max 16 kamer, w formie matrycy, możesz kamerą BTICAM modelem BT8W-IR-CUT nawet obracać z poziomu TV.
    Możesz ustawić obraz na pełny ekran i opcję aby widoki z kamer się zmieniały .
    Jak ci się znudzą pracownicy, to oglądasz Youtube lub IPLE ;-)

Jak przesłać obraz z kamery w firmie na domowy TV przez internet? Jak przesłać obraz z kamery w firmie na domowy TV przez internet? Jak przesłać obraz z kamery w firmie na domowy TV przez internet? Jak przesłać obraz z kamery w firmie na domowy TV przez internet? Jak przesłać obraz z kamery w firmie na domowy TV przez internet? Jak przesłać obraz z kamery w firmie na domowy TV przez internet? Jak przesłać obraz z kamery w firmie na domowy TV przez internet?
  • #4 11672895
    didotom
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    HC417 napisał:
    Witam,

Poszukuje podpowiedzi jak rozwiązać powyższy problem z tematu.
    W firmie posiadam internet którym chciałbym przesyłać obraz z kamery.

Problemem jest dla mnie to jak oglądać ten obraz z kamery na zwykłym domowym Tv. Za pomocą czego można ten obraz wyświetlić na telewizorze? Czy niezbędnym będzie powieszenie np. małego komputera za telewizorem?

Jak to rozwiązać?

pozdrawiam

Ja używam Rejestratora BCS popularnego na TV wyswietlam obraz oddalego 100km od miejsca monitorowanego. Do TV mam PC schowango w piwnicy :) kablem hdmi podlaczonego do TV, ale mozesz zrobić to z androitem jak niżej opisuje kolega, można użyc kamer IP, rozwiązań jest naprawdę sporo.
REKLAMA