Niby standardowa usterka w tym modelu TV. Telewizor trafił z usterka polegającą na krótkim załączeniu podczas, którego na chwilkę zapalała się dioda na zielono i gasła do stanu standby. Brak głosu, obrazu i podświetlania. Po rozebraniu matrycy celem sprawdzenia, która ze świetlówek jest uszkodzona i załączeniu w tryb serwisowy za pomocą klawiszy V- i source i power okazało się, ze świetlówki świecą prawidłowo, wszystkie świeciły bialutko. Po złożeniu matrycy i kolejnej próbie wejścia w tryb k pojawił się śnieg oraz pomarańczowa treść lecz zaraz po tym Tv się wyłączył i nie dało się go już rady załączyć w trybie serwisowym. Po odpięciu taśm od matrycy idących do mainboard Tv załączał się normalnie i było widoczne cały czas świecące się podświetlenie lecz jak podłączyłem taśmy ponownie znów nie można było załączyć tv w tryb serwisowy. Po kilku takich próbach załączenia w tryb serwisowy tv padł całkowicie. W chwili obecnej po podłączeniu do sieci mrugnie tylko na czerwono dioda przez sekundę i potem się nie świeci. Po dokonaniu pomiarów brakuje napięcia 13v a obecne jest tylko napięcie 5v.
Sprawdziłem trafa inwerterów, wymieniłem na nowy układ BD9883 lecz bez rezultatu. Proszę o pomoc
Sprawdziłem trafa inwerterów, wymieniłem na nowy układ BD9883 lecz bez rezultatu. Proszę o pomoc