Od niedawne zacząłem używać spawarki inwertorowej Kemppi MinArc Evo 150 i mam kilka pytań/wątpliwości. Dlatego proszę o podpowiedź/wyjaśnienie
1.Nie mogę znaleźć informacji czy te inwertery mają funkcję "AntiStick".
Czy rzeczywiście mają czy nie koniecznie ?
2.Jak w tym modelu powinie zachowywać się wentylator:
- pracować ciągle (zapobiegawczo nawet jeśli spawarka nie jest jeszcze wyraźnie przegrzana)
- czy może powinien uruchamiać się dopiero po wyraźnym przegrzaniu spawarki ?
Z moich pierwszych testów wynika, że wentylator milczy do pierwszego "spawu". A tuż po nim (nawet jeśli to było 10A) startuje i pracuje praktycznie non-stop i jeśli w tym czasie dalej nie spawam to wyłączy się dopiero po kilkunastu minutach. Czy to normalny objaw w tym modelu ?
Proszę napisać typ, model, właściwie, z użyciem wielkich liter. Tytuł też. [retrofood]
1.Nie mogę znaleźć informacji czy te inwertery mają funkcję "AntiStick".
Czy rzeczywiście mają czy nie koniecznie ?
2.Jak w tym modelu powinie zachowywać się wentylator:
- pracować ciągle (zapobiegawczo nawet jeśli spawarka nie jest jeszcze wyraźnie przegrzana)
- czy może powinien uruchamiać się dopiero po wyraźnym przegrzaniu spawarki ?
Z moich pierwszych testów wynika, że wentylator milczy do pierwszego "spawu". A tuż po nim (nawet jeśli to było 10A) startuje i pracuje praktycznie non-stop i jeśli w tym czasie dalej nie spawam to wyłączy się dopiero po kilkunastu minutach. Czy to normalny objaw w tym modelu ?
Proszę napisać typ, model, właściwie, z użyciem wielkich liter. Tytuł też. [retrofood]