logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 407 SW - wycieraczki w trybie awaryjnym po wymianie na ksenony

zubi21 25 Paź 2012 18:46 1098 6
REKLAMA
  • #1 11449812
    zubi21
    Poziom 10  
    Witam,

Zakupiłem LWA, poprzedni właściciel wymienił światła na ksenony, z tej okazji mam teraz promocję bo wycieraczki chodzą jedno machnięcie na 4 sek. . Wiem że problem może być w wielu miejscach, podłączyłem PP2000
    BSI - żadnych błędów za to w ogóle nie może się skomunikować z kalkulatorem wycieraczek - nie odpowiada. Dziś odłączałem po kolei silniczki w nadziei że jeśli odłączę ten uszkodzony to druga strona powinna przestać latać co 4 sek. Odłączyłem najpierw silniczek od strony pasażera ten drugi zasuwał bez zmian co 4 sek., natomiast kiedy odłączyłem silniczek po stronie kierowcy drugi również przestał działać nawet włączenie manetką nie robiło na nim wrażenia i tu moje pytanie czy tak powinno być bo mi się wydaję że każdy jest chyba podłączony zasilanie niezależnie ale mogę się mylić. Czy ktoś z was miał może do czynienia z tym zagadnieniem może naprowadzi na jakiś trop. Który silniczek do wymiany lub może jeszcze coś innego.

Dzięki
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11449939
    mirek-zuza
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    del
  • REKLAMA
  • #3 11450250
    kybernetes
    Poziom 39  
    Ocena: 1486
    Silnik pasażera jest zależny od silnika kierowcy, więc jak go odłączysz to oba stają.
    Zupełny brak komunikacji z kalkulatorem sugeruje uszkodzony interfejs LIN w BSM lub w lewym silniku (kierowcy) lub po obu stronach..
  • REKLAMA
  • #4 11450281
    gacopiesz
    Poziom 18  
    Ocena: 174
    pooszukaj na forum a mod niech zamknie temat, było
  • #5 11450791
    zubi21
    Poziom 10  
    Wymienię silniczek a jak nie pomoże to pokuszę się o wymianę BSM tylko czy po wymianie silniczka powinienem podpiąć PP2000 żeby coś telekodować czy powinno ruszyć od razu. Podejrzewam że po wymianie BSM podpięcie do kompa będzie konieczne.
  • REKLAMA
  • #6 11450923
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6416
    zubi21 napisał:
    Podejrzewam że po wymianie BSM podpięcie do kompa będzie konieczne.

I dużo więcej.
    Lepiej naprawić puchy.
  • #7 11450941
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wycieraczkami w Peugeot 407 SW, które działają w trybie awaryjnym, wykonując jedno machnięcie co 4 sekundy. Po podłączeniu narzędzia diagnostycznego PP2000, nie udało się nawiązać komunikacji z kalkulatorem wycieraczek, co sugeruje uszkodzenie interfejsu LIN w BSM lub w silniczkach. Odpowiedzi wskazują, że silniczek pasażera jest zależny od silniczka kierowcy, co wyjaśnia, dlaczego odłączenie jednego z nich powoduje zatrzymanie obu. Użytkownik planuje wymianę silniczka oraz ewentualnie BSM, zastanawiając się nad koniecznością telekodowania po wymianie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA