logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór wiertarki stołowej: DEDRA vs EINHELL - która lepsza?

MasteR828 25 Paź 2012 23:48 11835 8
REKLAMA
  • #1 11451303
    MasteR828
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem wiertarki stołowej i proszę was o pomoc w wyborze. Zastanawiam się nad dwoma wiertarkami DEDRA i EINHELL .
  • REKLAMA
  • #2 11452261
    pawel-jwe
    Poziom 30  
    Ocena: 272
    Co prawda z wiertarkami stołowymi nie miałem do czynienia, ale pracuje na kilku sprzętach EINHELL'a (wiertarka, szlifierka kątowa, wkrętarka) i jestem bardzo zadowolony.
  • REKLAMA
  • #3 11452296
    nikusert
    Poziom 41  
    Ocena: 1750
    Witam
    Ja też bym obstawiał za EINHELL ,Szwagier mój ma z DEBRY i nie jest rewelacja, słabe mocowanie silnika .
  • REKLAMA
  • #4 11455362
    Łukasz_1995
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    Witam.

Zastanawiasz się nad czymś konkretnym? Z tego co mi wiadomo to Einhell nie ma w swojej ofercie jednego modelu, Dedra również...
    Nie wiem też jakim budżetem na ową wiertarkę w ogóle dysponujesz. Niemniej jednak popularne, tanie wiertarki nadają się najwyżej do delikatnych prac. Uważam, że w cięższych warunkach się nie sprawdzają. Jedynie do majsterkowania.
  • #5 11546516
    MasteR828
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    Zrezygnowałem z tej wiertarki ponieważ widziałem taką u kolegi i grubszego płaskownika nawet nie przewierci. A w takim razie co powiecie o uchwytach na wiertarkę ręczną nadają sie one do czegoś ?
  • #6 11547319
    darek4168
    Poziom 21  
    Ocena: 346
    Jak chcesz porządną wiertarkę to tylko WS lub WSD, odlewane z żeliwa, te chińskie z blachy to tylko do wiercenia plastiku lub drewna, to samo można powiedzieć o uchwytach na ręczną wiertarkę. Mam WS, kupiłem ją za 350zł, można jeszcze trafić okazje, choć tych starych zakładów już jest mało.
  • REKLAMA
  • #7 11550623
    darek4168
    Poziom 21  
    Ocena: 346
    ds30 napisał:
    Elektryka na poziomie lepiej nie dotykaj dopóki nie wymienisz. Uchwyt zniszczony, szczeki wyślizgane + bicie. I co najgorsze - luzy na głównej tulei

Faktem jest że instalację zrobiłem nową od razu, dla własnego dobra ale to szczegół, uchwytu nie było założyłem swój, luzów na tulei też nie było, tak się trafiło, wiercę blachę 30mm grubości bez jakiegokolwiek problemu, czego ,,chińczyki" nie potrafią, a jestem pewien że można grubszą. Wszystko zależy od wiedzy i szczęścia kupującego.
  • #8 11552551
    Sedac
    Poziom 16  
    Ocena: 62
    WS 15 to wiertarka o bardzo prostej konstrukcji. Pada w niej tylko wałek z kołem zębatym i zużywają się koła pasowe.
  • #9 12161082
    Kamil89757
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    I to i to przechodzi przez żółte rączki ;)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat wyboru wiertarki stołowej pomiędzy DEDRA a EINHELL, użytkownicy wyrażają swoje opinie na temat jakości obu marek. Większość respondentów skłania się ku EINHELL, podkreślając zadowolenie z posiadanych narzędzi tej marki, podczas gdy DEDRA jest krytykowana za słabe mocowanie silnika. Wskazano również, że obie marki oferują różne modele, a ich wiertarki nadają się głównie do lekkich prac. Użytkownicy zauważają, że w przypadku cięższych zastosowań lepszym wyborem mogą być wiertarki o solidniejszej konstrukcji, takie jak WS lub WSD, które są bardziej odpowiednie do wiercenia w grubych materiałach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA