Interesuje mnie wasze zdanie na temat skuteczności blokady mechanicznej skrzyni biegów.
Będę wdzięczny za każdą opinię.
Będę wdzięczny za każdą opinię.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therebartek_p wrote:-no i bardzo dobrze ci powiedział,blokada to naprawde dobra sprawa,ale jej skuteczność zależy jednak od konstrukcji samochodu,dostępności do jej elementów i od konstrukcji mechanizmu zmiany biegów,montowałem kiedyś niedżwiedzia do jakiegoś japończyka i dało się po odpowiednik naciśnięciu lewarka[był zawieszony na poduszce] przeskoczyć na inny bieg mimo prawidłowego montażu,musiałem sam dorabiać obejmę glokującą na lewarek,albo słynna blokada niedżwiedż do cc700[objemka pod autem],fiata uno-zamek na zewnątrz,wystarczył kawałek breszki i giął się tunel z blokadą[widziałem takie auto]-przecież to był śmiech a nie zabezpieczenie,ale generalnie myślę,że to bardzo dobra sprawa jednak jako dodatkowe ale nie jedyne zabezpieczenie,osobiście pamiętam jeszcze początki blokad,gdzie w warsztacie miałem z 50 róznych blach,giętarkę hydrauliczną i pare rodzajów zamków multilocka i kłódek,to dopiero były cyrki z montażem,nie to co teraz -schemacik,wymiary,ramka.A ja kiedys pojechałem do gościa co montuje blokady. Właśniwie to był właścicel patentu na MULTI-LOCK i po krótkiej rozmowie(szukałem pracy) powiedział mi ... wiesz.. wszystko da się obejść, to jest tyulko kwestia czasu...
bartek_p wrote:-a czego ty się spodziewałeś,że masz 100% gwarancji? po prostu goście otwarli autko,zapięli linkę,wcisnęli sprzęgło i odholowali samochód,nigdy nie traktowałem blokady jako głównego zabezpieczenia-napisałem to w poście powyżej,trzeba było dobrze czytać i wyciągnąć wnioski.No i proszę.
Seat Ibiza 2002 + blokada skrzyni.
Jeszcze kilka dni temu stał pod moin oknem, rano wstaje, a tu niema.
Ani autka , ani blokady.
I tyle jest warta blokada