logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD My Passport Essential 500GB - Foldery niewidoczne, dane dostępne przez EF Commander

jakubs93 27 Lis 2012 03:56 1068 2
REKLAMA
  • #1 11579514
    jakubs93
    Poziom 2  
    Mam w sumie dziwny problem.
    Niedawno zakupiłem zewnętrzny dysk WD My Passport Essential 500gb z USB 3.0 i kompatybilnym USB 2.0
    Zapełniłem dysk mniej więcej do połowy i któregoś dnia potrzebuję zgrać coś na dysk, otwieram odpowiedni folder w Moim Komputerze, a tam.. brak jakichkolwiek folderów na dysku. Jakby był pusty. PPM na dysk.. Niee, przecież jest prawie 250gb zajęte. Może ukryte foldery.. Niee wszystko odkryte w opcjach. 250gb danych wyparowało?
    F3 i wyszukuje coś co wiem, że jest na dysku. I o dziwo mogę wyszukać i bez problemów otworzyć. Jednak w głównym katalogu nadal brak folderów.
    Może wina eksploratora windowsowskiego? W Total Commanderze to samo - brak katalogów.
    Dopiero programem EF Commander udało mi się bezproblemowo dostać do danych. Jednak w menu Commandera foldery wyglądają jakby były ukryte.

I moje pytanie, co się stało z dyskiem? Może ktoś spotkał się z podobnym problemem.
  • REKLAMA
  • #2 11579565
    forevwers
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    ja sie spotkalem. Masz kolego wirusa ktory ukrywa wszystkie dane w swoich folderach a pozostawia edymie utworzone przez siebie puste foldery (struktura taka sama jak wlasna) pod linuksem skopiowalem potrzebne mi rzeczy na inny dysk, pozniej format i przywracanie danych.
  • #3 11579842
    jakubs93
    Poziom 2  
    niby skanowane wszystko na bieżąco.

dzięki ;)
REKLAMA