logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer nie wyświetla obrazu po uderzeniu, GeForce 9600GT, zasilacz 300W

Finczi 07 Gru 2012 15:56 1107 8
REKLAMA
  • #1 11621955
    Finczi
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Tytuł może nie precyzuje dokładnie problemu ale nie wiem jak to inaczej nazwać.
    Korzystałem z komputera. Chciałem przekręcić się na krześle i uderzyłem nogą w komputer. Ten się zaciął. Przy ponownym uruchomieniu komputer się uruchomił jednak żaden obraz nie pojawił się na monitorze. Sprawdziłem inny monitor i jest to samo. Dziś ide do kumpla ze swoja kartą i sprawdze czy tam będzie działać. A, i gdy odpale komputer i pochodzi troche to potrafi się sam wyłączyć i potem sam włączć. Karta to geforce 9600gt, zasilacz modecom 300W procek dual core e5200 2x2.5ghz plyta glowna gigabyte g31[/s]

Dodano po 28 [minuty]:

Poruszyłem kablami i działał. Postawiem go, podpiąłem wszystkie sprzęty i gdy poruszyłem myszką ikona ciągle stała w miejscu. Znowu się zaciął i znowu monitor nie chce się włączyć.
  • REKLAMA
  • #2 11622096
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Zamiast ruszać kablami wyłącz komputer, odłącz od sieci 230V i sprawdź wszystkie połączania w komputerze, rozłączaj i łącz z powrotem. Tak samo z kartami, zdemontuj i zamontuj na powrót. Dopiero jak wszystko sprawdzisz podłącz zasilanie i uruchom.
  • REKLAMA
  • #3 11622107
    Finczi
    Poziom 9  
    Cytat:
    sprawdź wszystkie połączania

W sensie kable idące od zasilacza do płyty głównej?

Karty wyjąłem, przeczyściłem i wsadziłem ponownie na samym początku jak tylko się popsuło coś.
  • REKLAMA
  • #4 11622117
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Oczywiście, kable też.
  • #5 11624572
    Finczi
    Poziom 9  
    Kable oraz wszystkie łączenia wyglądają okay. Pozostaje mi już tylko dać go do serwisu aby oni tam zobaczyli co jest nie tak?

Dodano po 23 [minuty]:

Nie wiem jakim cudem ale komputer znowu jest na chodzie. Rozkreciłem i potem złożyłem procesor i działa. Mimo wszystko co oznaczała ta usterka? Co zaczyna padac? Procek?
  • REKLAMA
  • #6 11624663
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Według mnie zasilacz.
  • #7 11626553
    Finczi
    Poziom 9  
    Dobra ostatnie pytanko. Faktycznie jak teraz jestem na kompie i dosyć głośno chodzi. Pokusiłbym się nawet o określenie 'warczy'. To musi być zasilacz. I teraz jak zasilacz będe chciał zmienić dopiero po świętach to czy jest ryzykowne korzystanie teraz z komputera? Ryzykuje spaleniem innych podzesłpołów?
  • #8 11626754
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    To pytanie do wróżek a nie do nas.
  • #9 11627704
    Finczi
    Poziom 9  
    Dobra. Zasilacz wymienie po świętach. Mam nadzieje, że nic nie pieprznie do tego czasu. Dzięki!

Temat można zamknąć.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z komputerem, który przestał wyświetlać obraz po uderzeniu nogą w obudowę. Po uruchomieniu komputer działał, ale nie było obrazu na monitorze, mimo sprawdzenia innego monitora. Po poruszeniu kablami komputer czasami działał, ale często się zawieszał. Użytkownik sprawdził połączenia kabli oraz karty, a po rozkręceniu i ponownym złożeniu procesora komputer znowu działał. Pojawiły się obawy dotyczące zasilacza, który wydawał głośne dźwięki. Użytkownik planuje wymienić zasilacz po świętach, obawiając się o uszkodzenie innych podzespołów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA