logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mysz A4Tech - scrolle nie działają po czyszczeniu, co mogło pójść nie tak?

piicia 06 Lut 2005 18:25 984 2
REKLAMA
  • #1 1204110
    piicia
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Mam problem. dość czesto czyszcze mysz komkretnie rolki żeby lepiej chodziły. dziś czyściłem mysz ale zobaczyłem że pod płytką jest sporo brudu który zaraz znów będzie na rolkach. wiec zdjąłem kółeczka od scrola i płytkę po złozeniu muszy okazało się ze scrole nie działają. nie wiem co sie stało czy możliwe żeby dotknięcie lub lekkie przestawenie diód od kułeczka spowodowało ich zepsucie czy moze ktoś ma jakieś inne pomysły. Czekam niecierpliwie na odpowiedzi. z gór dziekuje za każdą pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1204143
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Moze sie odgiely i nie widza sie wzajemnie (czujnik z dioda).Sprobuj odgiac/dogiac je lekko i zobacz czy cos sie zmienia.Przydaloby sie tez poprawic luty przy nozkach.Sam mialem podobny problem z myszka a4techa, ale tylko z jednym kolkiem, okazalo sie ze jedna nozka diody sie odlutowa + dioda byla za bardzo odgieta.
  • #3 1204249
    piicia
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Miło mi poinformawać ze kończe temat już opanowałem sytuacje. okazało się że w momencie demontarzu kułek od skrola uszkodziłem jedną z diód a dokładnie to płytkę drukowaną za bardzo nią ruszyłem i zerwałem z jedną nóżką kawałek ścieżki teraz dopiero to zobaczyłem i przylutowałem do najbliżeszego punktu i działa. a wszystkim zainteresowanym dzieki za pomoc.
REKLAMA