logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór między ASUS TF300TG, ACER Iconia Tab W700, iPad4 a laptopem ASUS K56CM

Xaanue 27 Gru 2012 23:21 3546 6
REKLAMA
  • #1 11704107
    Xaanue
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam.

Uzbierałem pewną kwotę, a mianowicie 2600zł. Chcę za to kupić sobie urządzenie przenośne, jakimi są laptop'y i tablety. W poniedziałek jadę do media marktu. Tablety które mnie zainteresowały to ASUS TF300TG, ACER Iconia Tab W700 i IPad4 wi-fi 32GB. Urządzenia będę głównie używać do serfowania po internecie, grania w jakieś mini-gierki typu Where is my water itd. Co do lap topa to zastanawiałem się nad http://www.mediamarkt.pl/gdynia/oferta-specjalna/notebook-asus-k56cm,id-680355, http://www.mediamarkt.pl/gdynia/oferta-specjalna/notebook-hp-pavilion-g7-2220ew,id-680983. Laptop służyłby do serfowania po internecie i grania w lol'a.
  • REKLAMA
  • #2 11704136
    zieloczek100
    Poziom 38  
    Ocena: 51
    Osobiście nigdy nie zdecydowałbym się na tablet ;)
  • REKLAMA
  • #3 11706235
    Mari123321
    Poziom 9  
    A ja mam pytanie związane z tymi laptopami: jak wydajna jest karta AMD Radeon HD 7670M? Np ile razy gorsza od nVidia GeForce GT 640, która z tego co tu wyczytałem jest obecnie najwydajniejsza w tym przedziale cenowym?

Dodano po 3 [minuty]:

A i aby nie był to czysty offtop: osobiście polecam laptopa bardziej, jest bardziej wszechstronny. Może robić za stacjonarny i mobilny, gdzie tablet raczej mobilny. Proponuję zakup laptopa i jakiegoś tabletu za max 300 zł tylko do surfowania.
  • #4 11706416
    piwkooo
    Poziom 25  
    Ocena: 126
    Witam
    Niestety na pytanie autora, nie ma uniwersalnej odpowiedzi, jak chcesz urządzenie do przeglądania internetu i grania jak to określiłeś 'w mini gierki' to tablet wydaje sie wygodniejszy (no i filmy w łóżku, jak mama nie widzi;), jednak jak po czasie będziesz chciał zagrać w coś 'poważnego', to będzie problem.
    Laptop to pełnowartościowy komputer i oprócz przyjemności grania i przeglądania internetu, daje nam dodatkowo możliwość, pracy w programach np.projektowania płytek, programowania mikroprocesorów i itp. itd. zastosowań miliony .
    Niestety tablet według mnie to zabawka, a nie funkcjonalne urządzenie, ale musisz sam zdecydować, bo nikt z tu zaglądających nie zna twoich upodobań ( jak widać po tym temacie, sam jeszcze ich nie znasz)

A co do tego:
    Cytat:
    A ja mam pytanie związane z tymi laptopami: jak wydajna jest karta AMD Radeon HD 7670M? Np ile razy gorsza od nVidia GeForce GT 640, która z tego co tu wyczytałem jest obecnie najwydajniejsza w tym przedziale cenowym?

Zajrzyj tu

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 11706641
    _haker_1
    Poziom 32  
    Ocena: 31
    Uniwersalna odpowiedz jest - TabletPC. Nie jest to gadzet jak w przypadku wszelakiej masci "tabletow" tylko profesjonalne urzadzenie. Niestety nie ma tego duzo a ceny wychodza sporo ponad budzet. Osobiscie mam Della XT3 ale za 2600 ciezko by bylo z dostaniem uzywanego.
    Zadnego "tabletu" pokroju ipadow i tych wszystkich innych ultra-cienkich urzadzen nigdy bym nie kupil bo to po prostu bajer. Do surfowania po internecie czy obejrzenia filmu w pociagu ok, ale do niczego innego. Jakakolwiek praca na tym zajmuje kilka razy wiecej czasu.

Musisz sie na cos zdecydowac. Nie ma sensu polowanie na tablet z dobra karta graficzna bo to nierealne - te urzadzenie nie zostaly do tego stworzone. Jesli jednak chcesz tablet i od czasu do czasu pograc w jakiegos LoL'a to zintegrowana grafika pokroju intela GMA4500 tez by wystarczyla. W takim przypadku mozesz sie rozejrzec za uzywanymi TabletPC.
  • REKLAMA
  • #6 11706701
    Elektrpp
    Poziom 10  
    Tablet bardziej nadaje się do zabawy i "szpanu". Laptop powazniejszy.
  • #7 11706720
    _haker_1
    Poziom 32  
    Ocena: 31
    Tablet w pojeciu tych gadzetow:) TabletyPC bedace dla nich alternatywa zdecydowanie nie, powiedzialbym nawet, ze sa duzo "powazniejsze" od laptopow:)
    Fakt faktem, ze nie ma co patrzec na to czy to gadzet czy nie tylko skupic sie na czyms, czego sie najbardziej potrzebuje. Jesli zamierzamy grac to w ogole nie ma co rozwazac tabletu, jesli urzadzenie ma pracowac >5godzin, a sluzyc ma do ogladania filmow czy serfowania po www taki gadzet wcale nie jest na straconej pozycji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup przenośnego urządzenia, mając do dyspozycji 2600 zł. Interesują go tablety: ASUS TF300TG, ACER Iconia Tab W700 oraz iPad 4, a także laptop ASUS K56CM. Dyskusja koncentruje się na porównaniu tabletów i laptopów pod kątem ich funkcjonalności. Uczestnicy forum wskazują, że tablety są bardziej mobilne i wygodne do przeglądania internetu oraz gier casualowych, ale mają ograniczenia w zakresie wydajności i możliwości pracy. Z kolei laptopy, takie jak ASUS K56CM, oferują większą wszechstronność, umożliwiając korzystanie z bardziej zaawansowanych aplikacji i gier. Wskazano również, że tablet nie jest odpowiedni do poważniejszych zadań, a jego użyteczność ogranicza się głównie do rozrywki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA