logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Gamma V - Gdzie podłączyć biały kabelek od anteny?

kukulek88 01 Sty 2013 18:28 7173 5
REKLAMA
  • #1 11726631
    kukulek88
    Poziom 9  
    Witam, podłączyłem radio wdł. tego schematu Radio Gamma V - Gdzie podłączyć biały kabelek od anteny? . Wszystko ładnie pięknie tylko został mi jeden kabelek jak dobrze pamiętam biały, który wychodzi od kabla anteny (nie chodzi mi o ten główny kabel antenowy, on jest podłączony). Radio słabo ściąga fale radiowe i podejrzewam że to może być tego przyczyną. Pytanie brzmi gdzie mam wpiąć w radiu ten ,,kabelek"
  • REKLAMA
  • #2 11726992
    Oo-PAWEŁ-oO
    Poziom 12  
    Ocena: 38
    Masz może jakoś opisany ten biały przewód?
    Jeżeli tak jak mówisz to jest sterowanie anteną to chodzi o jej wysuwanie kiedy radio jest włączone i chowanie przy wyłączaniu (oczywiście jeśli antena ma taką funkcję ) :-)
    I nie ma to wpływu na odbiór.
  • REKLAMA
  • #3 11727753
    kukulek88
    Poziom 9  
    Auto do VW Passat B5 FL nic nie jest opisane jeśli chodzi o kable. Wydaje mi się ze ma coś wspólnego ten kabel z odbiorem bo w nie fabrycznym radiu ściągało normalnie fale a tutaj łapie mi tylko jedno radio. Nie jestem pewien czy to akurat kabel który odpowiada za chowanie anteny (bo nie ma takiej możliwości) wydaje mi się ze to odpowiedzialne jest za wzmocnienie odbioru
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 11727913
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5143
    Zasilanie wzmacniacza antenowego. Poszukaj sobie opisu kości swojego radia i podłącz(+12V po włączeniu radia).
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #6 11728874
    kukulek88
    Poziom 9  
    Znalazłem niby na tej stronie ale nigdzie nie jest opisane gdzie ten kabel wpiąć
    http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/isooem.htm

Dodano po 1 [godziny] 11 [minuty]:

mielejow dzięki :) podłączyłem do plusa po stacyjne bo stwierdziłem że po co ma być tam cały czas napięcie. Teraz radyjko ładnie odbiera oczywiście po wyciągnięciu kluczyka słabo ale to tylko dlatego ze wole takie rozwiązanie :)
REKLAMA