logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ulepszanie wieży. Sony MHC-RG20. Dodanie większych kondensatorów.

wojtek999 12 Lut 2005 20:50 1530 1
REKLAMA
  • #1 1222845
    wojtek999
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Cześć Wam! Coś mnie naszło ostatnio i rozebrałem sobie swoją wieże- Sony MHC-RG20. Chciałem sprawdzić co tam pełni role końcówki mocy..no i tak zdziwiło mnie "trochę" że kondensatory filtrujące napięcie do wzmacniacza mocy majątylko 2200uF. Końcówka mocy to STK402-70 (2x40W), co też mnie zdziwiło....myślałem że Sony robi to na swoich częściach a nie Sanyo. Zastanawiam się czy znacząco poprawi mi się dźwięk gdy dodam jeszcze większe kondensatory np. tak 10000uF?Czy bass ulegnie poprawie?- bo to on ciągnie najwięcej prądu. I czy to wogóle coś to da jeśli korzystam z fabrycznych zestawów głośnikowych do tej wieży- które na pewno nie mająrewelacyjnych parametrów. Czy możecie mi coś doradzić w tym temacie?
  • REKLAMA
  • #2 1222878
    plik4
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    Słuchaj bawilem sie w tuning Wiezy i nawet to wyszlo. Po pierwsze co zrobilem w tej wiezy (Philips nie pamietam jaki ale ten z niebieskimi wooxami) wymienilem cale kolumny na Altus 300 Ale po zglosnienu na full wyswietlacz przygasal i bas pierdzial wiec pobawilem sie w wymiane kondów w zasilaniu nie pamietam ich poejmnosci ale wlozylem na bank z 10 razy wieksze i pomoglo ale trzebalo wentyle zamocowac do koncowy.Zaczelo sie od tego ze kolega mial problem w Wooxami za bardzo bezwladne byly i bass drgal a zreszta prawi pianka obleciala. I ze on ma kase to chcial wziasc kupic dobre kolumny wiec kupil w sklepie Altuchy300. Gralo super ale jak bylo w miare cicho no i zaczelismy wieze przerabiac.

Dodano po 1 [minuty]:

aha teraz przymieza si edo wymiany calej wiezy na jakies Onkyo Czy Denon wiec cala przerobka poszla na marne:P
REKLAMA