logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus G73JH nie widzi drugiego dysku WD 750GB w BIOS i Windows 7

Eragon 28 Sty 2013 18:35 1179 2
REKLAMA
  • #1 11854715
    Eragon
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    cześć do laptopa Asus g73jh dokupiłem używany drugi dysk 2,5” WD 750gb wd7500bpvt ,
    i mam problem bo w biosie go widać jako 0,00gb , a gdy oba dyski są naraz podpięte to się windows 7 nie załącza tylko staje komp , próbowałem na tym jednym dokupionym dysku podpiętym , kompa na nim odpalić instalację windy ale też nic nie wykrywa dysku , i się zastanawiam co z tym teraz zrobić czy możliwe że dysk został jakoś tak sformatowany wyzerowany że go nie widzą ale jak to sprawdzić i przywrócić dysk do życia piski z dysku słychać to chyba pracuje ale nie potrafię się do niego dobrać i sprawdzić czy sprawny itp. ,
    dzięki Pozdro
  • REKLAMA
  • #2 11854721
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3524
    Wygląda na uszkodzony dysk.

Sprawdź go na innym komputerze.
  • #3 11869677
    Eragon
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    No więc sprawdzałem dysk na 2 innych kompach plus obudowie zewnętrznej i nic to samo co pisałem słychać jakieś zgrzytanie piski i nic , nie widać go w żadnym narzędziowym programie i w biosie 0,0gb, to już koniec dla tego dysku ? Czy dało by się go jakoś jeszcze zdiagnozować podratować czy coś ? , dysk posiada miejsce na zworki czytałem że to w dyskach sata zworki serwisowe do czego one służą ? , chyba raczej nie do naprawy w domu hehe :) , dzięki
REKLAMA