logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Punto 1.1 95r. Problem z wycieraczkami __przód-tył

davi_d 15 Lut 2005 09:13 6858 5
REKLAMA
  • #1 1230155
    davi_d
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam.. Zakupiłem samochodzik Punto 1.1 z 95r. i jest drobny problem,bo nie działają w nim przednie i tylne wycieraczki oraz wentylator nadmuchu powietrza na żadnym biegu, a reszta działa. Silniki wycieraczek i nadmuchu są dobre,bezpieczniki sprawdzone, na krótko podłącze to wszystko działa...Czy ktoś dysponuje jakimś dobrym schematem elektrycznym do tego samochodziku. Mam schemat blokowy i nic mi to nie dało, poczebny bardzo dokładny z kolorami kabli oraz jakie kable w jakich kostkach wchodzą do skrzynki bezpiecznikowej............. POZDRAWIAM.........
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1230429
    davi_d
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Byłem na tej stronie.. I nic ja to mam.. Poczebuje coś bardziej dokładnego...
  • REKLAMA
  • #4 1231215
    Witek76
    Poziom 25  
    Ocena: 229
    a co tam jest?
    Co potrzebujesz moze moglbym pomoc...
    Schemat, skan z ksiazki "Obsluga i naprawa..."?
    pozdrawiam
    Witek
  • REKLAMA
  • #5 6854783
    30kris30
    Poziom 1  
    :D[color=darkblue]Witaj kolego.
    Jeżeli nadal masz problem z wycieraczkami itd.,to sprubój wymienić cały panel sterowania.U mnie to zdało egzamin chociaż nie chodził mi tylko wentylato na 2 biegach,a wyieraczki nie chodziły na 1 tym czasowym impulsowym i tutaj kupiłem ze szrotu Gliwice używany mechanizm wraz z silniczkiem na wysylkę,teraz chodzą jak nówki i wcale nie przesadzę kiedy powiem,ę w ogóle nie słychać silniczka,jest cisza jak w jakimś mercedesie.
    Teraz mam tylko problem z piszczącym wentylatorem,próbowałem odkurzać od strony silnika po demontażu podszybia i nic to nie dało,a nie wiem jak się tam dostać od wewnątrz,jeśli byś wiedział to daj znać.
    Pozdrawiam.
  • #6 6854833
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2296
    30kris30 , to było cztery lata temu , myślisz ,że ma dalej tą usterkę.?
REKLAMA