Witam
Przymierzam się do zmiany domofonu akme na unifon 4s
Oba 6-stykowe.
Problem w tym że nie moge nigdzie znaleźć schematu domofonu akme.
Wygląda to tak
Oznaczony na zdjęciu styk numer 1 połączony był ze stykiem numer 6
Przy słuchawce wygląda to następująco
Przy Nowym unifonie podłączenia wyglądają następująco
Gdzie:
1. Wywołanie
2.słuchawka
3.mikrofon
4.masa
5.elektrozaczep
7.masa elektrozaczepu
Potrzebuje mniej więcej takiego opisu do AKME lub samą informację który styk to masa i wywołanie
Proszę o pomoc.
Dodano po 3 [godziny] 34 [minuty]:
Proszę o jakieś porady, sprawa się troszke skomplikowała...
W innym temacie na elektrodzie wyczytałem że można pokombinować z kabelkami i metodą prób i błędów dojść jak to powinno być podłączone, tak też zrobiłem i teraz domofon nie działa już w całym bloku, a sąsiedzi znają winowajcę zdarzenia bo kilka razy zbiegałem na dół aby sprawdzić czy działa dzwonek...
Nie muszę dodawać że atmosfera robi się nieciekawa, po weekendzie zadzwonie po jakiegoś fachowca który naprawi domofon na dole, ale chciałbym aby u mnie w mieszkaniu już wszystko było ok.
Przymierzam się do zmiany domofonu akme na unifon 4s
Oba 6-stykowe.
Problem w tym że nie moge nigdzie znaleźć schematu domofonu akme.
Wygląda to tak

Oznaczony na zdjęciu styk numer 1 połączony był ze stykiem numer 6
Przy słuchawce wygląda to następująco

Przy Nowym unifonie podłączenia wyglądają następująco

Gdzie:
1. Wywołanie
2.słuchawka
3.mikrofon
4.masa
5.elektrozaczep
7.masa elektrozaczepu
Potrzebuje mniej więcej takiego opisu do AKME lub samą informację który styk to masa i wywołanie
Proszę o pomoc.
Dodano po 3 [godziny] 34 [minuty]:
Proszę o jakieś porady, sprawa się troszke skomplikowała...
W innym temacie na elektrodzie wyczytałem że można pokombinować z kabelkami i metodą prób i błędów dojść jak to powinno być podłączone, tak też zrobiłem i teraz domofon nie działa już w całym bloku, a sąsiedzi znają winowajcę zdarzenia bo kilka razy zbiegałem na dół aby sprawdzić czy działa dzwonek...
Nie muszę dodawać że atmosfera robi się nieciekawa, po weekendzie zadzwonie po jakiegoś fachowca który naprawi domofon na dole, ale chciałbym aby u mnie w mieszkaniu już wszystko było ok.