Zbliża się wiosna więc można do pracy dojeżdżać motorowerem. Moja dziewczyna dostała ode mnie ogara 200 tylko ma ona problem z utrzymaniem równowagi przy wychyleniu reki w celu zmiany pasa ruchu, lub skrętu.
Zaprojektowałem schemat instalacji tylko nie jestem pewien i mam kilka problemów.
1.W motorowerze muszę zastosować regulator napięć 6V. Czy taki chińczyk nada się czy szukać szczęścia i budować? ( numer 5 na rysunku)
2. jakie zastosować bezpieczniki? ( numer 1 i 6 na rysunku)
3. na ile A ma być mostek Graetz'a? Czy 6A będzie odpowiedni?
4. Martwi mnie przerywacz do kierunkowskazów. Ile on ma wyjść i na co bo na pewno na przełącznik (3 na rysunku) i na mase, tylko gdzie jeszcze.
5. Czy akumulator ( 4 na rysunku) zastosować kwasowy czy żelowy?
6. Czy diody od strony katody dać na masę tak jak u stopu czy mają byc połączone z przerywaczem?
Kilka pytań jest moim wahaniem, więc wolę zapytać i nie być w niepewności lub co gorsza coś uszkodzić.
Przepraszam za jakośc rysunku, ale było robione na szybko.
Z góry dziękuje za pomoc.
Zaprojektowałem schemat instalacji tylko nie jestem pewien i mam kilka problemów.
1.W motorowerze muszę zastosować regulator napięć 6V. Czy taki chińczyk nada się czy szukać szczęścia i budować? ( numer 5 na rysunku)
2. jakie zastosować bezpieczniki? ( numer 1 i 6 na rysunku)
3. na ile A ma być mostek Graetz'a? Czy 6A będzie odpowiedni?
4. Martwi mnie przerywacz do kierunkowskazów. Ile on ma wyjść i na co bo na pewno na przełącznik (3 na rysunku) i na mase, tylko gdzie jeszcze.
5. Czy akumulator ( 4 na rysunku) zastosować kwasowy czy żelowy?
6. Czy diody od strony katody dać na masę tak jak u stopu czy mają byc połączone z przerywaczem?
Kilka pytań jest moim wahaniem, więc wolę zapytać i nie być w niepewności lub co gorsza coś uszkodzić.
Przepraszam za jakośc rysunku, ale było robione na szybko.
Z góry dziękuje za pomoc.