logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia E66 nie zapisuje ustawień internetu T-Mobile – jak ręcznie skonfigurować?

koki22 20 Mar 2013 23:14 3795 4
REKLAMA
  • #1 12089775
    koki22
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam wszystkich forumowiczów .
    Mam problem ze skonfigurowaniem internetu w telefonie.
    Jest to Nokia E66 ,kupiona została z sieci Play(ja używam jej w sieci T-mobile ,bo nie posiada ona sim locka ).
    Wysyłałem kilka razy konfiguracje ze strony T-mobile i we wiadomości przychodzi mi coś takiego :,,Ustawienia odebrano ,ale nie zapisano.Wiadomość została usunięta"
    Na innym forum znalazłem taką samą usterkę lecz w noki E51 ,tam poradzono hard reset ,oraz przeprowadzenie ręcznej konfiguracji -tak też uczyniłem, lecz to nie podziałało w moim przypadku.
    Dodam że 2 dni temu wyrabiałem duplikat karty sim .
    Na forum nic nie znalazłem co mogło by mi pomóc rozwiązać ten problem ,dlatego też proszę o pomoc .
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12089868
    RometFan;p
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Telefon nie ma simlocka, ale soft jest na pewno brandowany. wejdź w ustwienia, i sprawdź tam bo pewnie wszystko jest skonfigurowane pod play. Usuń wszystkie ustawienia internetowe w "konfiguracji", i wszytko co tam jest związane z play. Potem pobierz ustawienia z T-mobile. Jeśli to nic nie da, to chyba najprościej wgrać czysty soft, ale to będzie się wiązać z utratą gwarancji, jeśli ją posiadasz.
  • REKLAMA
  • #3 12089878
    koki22
    Poziom 10  
    Telefon nie jest na gwarancji ,ale jest problem oprogramowanie zmieniałem jedynie w zwykłych telefonach ,oraz w telefonach z Windows mobile z symbianem nie miałem styczności i nie za bardzo potrafię to zrobić ,przydał by mi sie jakis dobry poradnik ,poprosił bym o taki .

Chciał bym dodać że wszystko związane z siecią play usunąłem .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 12089943
    RometFan;p
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    http://nokiahacking.pl/naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing-vt80.htm
    http://forum.toin.pl/showthread.php?tid=3507
    Nie mogę w sieci znaleźć nic całkiem aktualnego, wersje phoenixa trochę się zmieniają. Generalnie poszukaj w sieci najnowszego phoenixa ( Phoenix Service Software 2012.36.001.48629), zainstaluj, pobierz program naviFirm 1.7, pobierz nim oprogramowanie do swojego telefonu (paczka z euro b, lub 3). Paczkę wrzucasz do folderu gdzie zainstalował się phoenix (folder products). Potem to już tylko Wgranie phoenixem. Jeśli masz na kompie jakieś nokia PC suit to usuń je przed wgraniem phoenixa(jest nawet do tego specjalny program, żeby usunąć wszelki ślad, nazuwa się Nokia PC suit cleaner). Jest to zalecane
  • #5 12089963
    koki22
    Poziom 10  
    Wielkie dzięki teraz powinienem sobie z tym poradzić ,w razie problemów napiszę tu .
    Pozdrawiam
REKLAMA