logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

V3-571G - Wieszający się system po włączeniu programu/ blokujący się pasek zadań

qav 23 Mar 2013 22:07 1500 7
REKLAMA
  • #1 12102523
    qav
    Poziom 9  
    Witam, posiadam na laptopie acera V3-571G windows 7 64bit. Problem wygląda tak, że wczoraj po włączeniu Firefoxa czy jakiegokolwiek innego programu wieszał mi się system, po prostu stawał w miejscu i nic się nie da zrobić oprócz wyłączenia go. Kumpel w tym samym czasie miał ten sam problem, po usunięciu Firefoxa i przeskanowaniu kompa combofixem/antywirusem wszystko wróciło do normy, mi niestety się to nie udało, mimo tego, że usunąłem przeglądarkę przez pewien czas system był stabilny, ale po jakimś czasie problem wrócił. Skanowałem komputer 2 antywirusami, próbowałem CCleanera, Combofixa, w msconfig odznaczyłem wszystkie uruchamiające się programy przy starcie systemu, przywracania systemu z kopii zapasowej (i co najdziwniejsze gdy robiłem to już któryś raz z rzędu usunęły mi się poprzednie punkty zapisu i został tylko ostatni). W trybie awaryjnym z obsługą sieci wszystko działa jak w zegareczku, a przy normalnej pracy systemu niestety po chwili się wiesza. Domyślam się, że jedyne co mnie czeka to albo format, albo naprawa systemu przy pomocy płyty z windowsem 7, ale problem jest takiej natury, że w najbliższym czasie nie mam możliwości zdobycia windowsa.. Macie jakieś pomysły czego mógłbym jeszcze spróbować? Za podpowiedzi dziękuję
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12102669
    qav
    Poziom 9  
    V3-571G - Wieszający się system po włączeniu programu/ blokujący się pasek zadań

tu zamieszczam skan z crystaldiskinfo, a skan malwarebytes nic nie wykrył.

@Edit i co ciekawe w trybie awaryjnym po pewnym czasie wiesza się ten malwarbytes i skan nie dochodzi do końca, wszystkie inne programy działają stabilnie

Instrukcja zamieszczania zdjęć oraz obrazków na forum:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
  • #4 12102682
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    Dysk trwale uszkodzony i nadaje się tylko do wymiany.
    Kopiuj co się da kopiować na inny nośnik.
    Jeśli jest na gwarancji, to z niej skorzystaj.
  • REKLAMA
  • #5 12102707
    qav
    Poziom 9  
    Po czym to stwierdziłeś? To pewne? Dość poważny krok mnie czeka w takim razie i chciałbym być pewien, że masz rację..
  • REKLAMA
  • #7 12102762
    qav
    Poziom 9  
    W 100% pewne, że żaden format na to nie podziała?.. CO mogłoby być przyczyną? Pewnie złośliwe oprogramowanie? Dzięki za pomoc.
  • Pomocny post
    #8 12102766
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2777
    Cytat:
    W 100% pewne, że żaden format na to nie podziała?

Format nie naprawi realokowanych sektorów. Jest to uszkodzenie mechaniczne.
    Cytat:
    CO mogłoby być przyczyną? Pewnie złośliwe oprogramowanie?

Nie. Nieostrożne obchodzenie się z laptopem lub padł po prostu sam z siebie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik laptopa Acer V3-571G z systemem Windows 7 64-bit zgłasza problem z zawieszaniem się systemu po uruchomieniu programów, takich jak Firefox. Po usunięciu przeglądarki i skanowaniu komputera programami antywirusowymi, problem częściowo ustąpił, ale powrócił. W trybie awaryjnym system działa stabilnie, co sugeruje, że problem może być związany z oprogramowaniem lub uszkodzeniem dysku. Użytkownik otrzymał sugestie dotyczące skanowania za pomocą Malwarebytes oraz CrystalDiskInfo, które ujawniły potencjalne uszkodzenia dysku. Wskazano, że uszkodzenia mechaniczne dysku mogą być przyczyną problemów, a formatowanie nie naprawi realokowanych sektorów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA