Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bardzo duże spalanie LANOS 1.5 16V

kedzior1 23 Feb 2005 13:05 10934 8
  • #1
    kedzior1
    Level 11  
    Witam serdecznie . Mam mały problem ze spalaniem w DAEWOO LANOS 1.5 16V 1999R. A mianowicie zużycie paliwa dochodzi mi do 13 litrów na 100km podczas jazdy na trasie. Jeżeli mógłby mi ktoś poradzić co go boli i jak sprawdzić sondę lambda będę wdzięczny. Z góry dzięki za posty.
    [28-30.06.2022, targi] PowerUP EXPO 2022 - zasilanie w elektronice. Zarejestruj się za darmo
  • #2
    czapajew
    Level 22  
    No to jest już nie taki mały problem, czy podłanczałeś go pod komputer?
    Jak tak to czy coś wykazał.
    A może poprostu masz za "ciężką" nogę?
  • #3
    kabulio
    Level 13  
    Prawdopodobnie jest uszkodzona albo sonda lambda albo czujnik temeperatury cieczy chłodzącej do komputera . Niestety nie znam wartości tych czujników jeżeli ktoś miałby parametry to byłbym również zainteresowany.
  • #4
    kedzior1
    Level 11  
    dzieki kabulio dzisiaj moze sie podepne pod komputer to moze cos bede wiedzial
  • Helpful post
    #5
    kabulio
    Level 13  
    Panie kedzior niestety widzę że koledzy z elektrody nie chca panu pomóc . Weż pan spinkę do włosów i przyjedz do mnie do warsztatu odczytamy kody błyskowe.
  • #6
    zbyszek lublin
    Level 14  
    kiedy go regulowałes? sprawdz czujnik temp.i sonde,zobacz swiece
  • #7
    kedzior1
    Level 11  
    na komputerze nic nie pokazalo ale mam dziure w przewodzie od filtra powietrza czy to moze byc to ?
  • #8
    Era9999
    Level 13  
    Tego samochodu się nie reguluje - tzn jest komputer i sam ustala parametry. Można ciut kombinować, ale generalnie nie ma potrzeby ingerencji elektronicznej.
  • #9
    sowczas
    Level 14  
    kedzior1 wrote:
    Witam serdecznie . Mam mały problem ze spalaniem w DAEWOO LANOS 1.5 16V 1999R. A mianowicie zużycie paliwa dochodzi mi do 13 litrów na 100km podczas jazdy na trasie. Jeżeli mógłby mi ktoś poradzić co go boli i jak sprawdzić sondę lambda będę wdzięczny. Z góry dzięki za posty.


    Wygląda że masz za bogatą mieszanke jeśli test kompa nic nie pokaze to proponuje zrobić analize spalin , test sondy lambda i ewentualnie czujnik temp.