Witam.
Mam problem z podłączeniem internetu do tego telewizora.
Moje połączenie wygląda następująco:
Internet radiowy z radionetu, nadajnik posiadam na poddaszu.
Internet podłączony jest kablem do switch-a TP-LINK, model TL-SF1008D, gdzie jest rozdzielony przewodami do komputera stacjonarnego i laptopa.
Odpinam kabel ETHERNET od laptopa i podpinam do telewizora, wchodzę w USTAWIENIA SIECIOWE, wybieram KONFIGURACJA AUTOMATYCZNA, typ połączenia wybieram PRZEWODOWE, Pojawia się komunikat:
Typ połączenia uległ zmianie na przewodowe. Upewnij się, że telewizor jest prawidłowo podłączony do rutera szerokopasmowego kablem sieci LAN. I klikam DALEJ.
Następnie pojawia się taki komunikat:
Zakończono ustawianie połączenia przewodowego. Czy wykonać test połączenia z internetem?
Klikam TAK.
Zakończono test połączenia z internetem.
Podłączenie kabla sieci LAN : OK
Ustawienie adresu IP : OK
Połączenie z internetem : OK
Można uzyskać połączenie z internetem.
I po konfiguracji jak wchodzę w YouTube czy aquosnet jest brak połączenia, dlaczego? Czy powinienem gdzieś coś zmienić? Jakoś inaczej skonfigurować?
Jestem lajkiem w tej dziedzinie więc proszę o wyrozumiałość.
Mam problem z podłączeniem internetu do tego telewizora.
Moje połączenie wygląda następująco:
Internet radiowy z radionetu, nadajnik posiadam na poddaszu.
Internet podłączony jest kablem do switch-a TP-LINK, model TL-SF1008D, gdzie jest rozdzielony przewodami do komputera stacjonarnego i laptopa.
Odpinam kabel ETHERNET od laptopa i podpinam do telewizora, wchodzę w USTAWIENIA SIECIOWE, wybieram KONFIGURACJA AUTOMATYCZNA, typ połączenia wybieram PRZEWODOWE, Pojawia się komunikat:
Typ połączenia uległ zmianie na przewodowe. Upewnij się, że telewizor jest prawidłowo podłączony do rutera szerokopasmowego kablem sieci LAN. I klikam DALEJ.
Następnie pojawia się taki komunikat:
Zakończono ustawianie połączenia przewodowego. Czy wykonać test połączenia z internetem?
Klikam TAK.
Zakończono test połączenia z internetem.
Podłączenie kabla sieci LAN : OK
Ustawienie adresu IP : OK
Połączenie z internetem : OK
Można uzyskać połączenie z internetem.
I po konfiguracji jak wchodzę w YouTube czy aquosnet jest brak połączenia, dlaczego? Czy powinienem gdzieś coś zmienić? Jakoś inaczej skonfigurować?
Jestem lajkiem w tej dziedzinie więc proszę o wyrozumiałość.