logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C7-613 - Jak zrobić backup HMI, gdy Prosave nie widzi kabla?

nimraug_rae 11 Kwi 2013 13:00 1830 7
  • #1 12185216
    nimraug_rae
    Poziom 2  
    Chce serwisowac C7 613 - zgralem programy, ale mam problem z HMI. Prosave nie widzi mi kabla i nie moge zrobic backup. Pytanie czy na karcie mmc jest tez hmi albo czy macie jakis pomysl na backup.
  • #2 12187209
    toke12
    Poziom 10  
    Witaj,

myślę, że potrzebujesz taki program jak Protool lub WinCC flexible to programy tworzenie wizualizacji. I przy pomocy tego ściągasz program.

Pozdrawiam
  • #3 12188975
    nimraug_rae
    Poziom 2  
    do HMI - zgrywania jest PROSAVE - oprogramowanie simensa... tylko ze ono nie widzi tego PLC.. a STEP 7 normalnie sie laczy, i przez niego zgralem wszystko oprocz hmi. wyczytalem tez ze HMI jest na karcie... ale na karice tego nie znalazle.. inna sprawa ze, on nie ma jakiegos wielkiego wyswietlacza. I moze zeczywiscie to w blokach gdzies jest.
  • #4 12194829
    matt.b
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    tak, konfiguracja panelu jest w blokach, wszystko programowane w step7

PS. Mam taki sterownik na sprzedaż może byłbyś zainteresowany.
  • #5 12195186
    bhtom
    Poziom 39  
    Ocena: 604
    Witam,

toke12 napisał:
    Witaj,
    myślę, że potrzebujesz taki program jak Protool lub WinCC flexible to programy tworzenie wizualizacji. I przy pomocy tego ściągasz program.
    Pozdrawiam

Od kiedy to za pomocą Protool'a lub WinCC można ściągnąć program z panela.

Pozdrawiam.
  • #6 12201181
    nimraug_rae
    Poziom 2  
    mam nadzieje ze moja usterka jest mała i sam sobie z nią poradzę, ale dobrze wiedzieć ze jest na sprzedaż.

Dziękuję za pomoc..
  • #7 12819498
    toke12
    Poziom 10  
    Witam,

Zgadza się, wprowadziłem w błąd.
    Do zgrania backup-a programu służy program ProSave.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z wykonaniem backupu HMI w urządzeniu Siemens C7-613, ponieważ oprogramowanie ProSave nie wykrywa połączenia z kablem. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że konfiguracja panelu HMI jest przechowywana w blokach w STEP 7, a ProSave jest odpowiednim narzędziem do zgrywania programów. Pojawiły się również wątpliwości co do możliwości użycia Protool lub WinCC do zgrywania programów z panelu, co zostało skorygowane. Użytkownik rozważa, czy HMI jest zapisane na karcie MMC, ale nie znalazł tam odpowiednich danych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA