logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IAW 16F.EB vs IAW 16FM.E6 w Seicento 1.1 SPI - Immobilizer i uruchamianie auta

robi10 24 Lut 2005 20:03 7340 4
REKLAMA
  • #1 1262233
    robi10
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Witam wszystkich i proszę pilnie o pomoc
    posiadam w seicento 1.1 SPI 99' nowo zakupionym komputerek IAW 16F.EB autko nie odpala ( kontrolka check gasnie, ale nie załącza sie przekaźnik załączający pompę , cewki..., po zamontowaniu pożyczonego kompa IAW 16FM.E6 autko odpala bez problemu. komputer IAW 16FM.E6 nie posiada immobilisera, a ten w moim chyba tak, ale w aucie kości immo i cewki nie ma , wiec pewnie zamieniono komputer.
    moje pytanie: czy ten komp, który podobno jest do punto 1.1spi bedzie działał w seicento po zdjęciu blokady immo, a jesli tak to jak to zdjąć
    Aporpos to osoba która sprzedała mi seicento twierdzi ze załatwi mi do niego kompa za skromną dodatkową opłatą hehe cwaniaczek,
    pilnie proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1262688
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 802
    To nie jest robota dla amatorów.
  • REKLAMA
  • #3 1262785
    robi10
    Poziom 12  
    tak szybko oceniasz me umiejętności??!!!
    pewnie sam nie masz zielonego pojęcia o temacie
    a jesli cos wiesz to chyba prościej było by odpisać czy wystarczy użycie softu Tomasza Trojanowskiego F1 do usunięcia wpisu immo z procka hc11f1, czy potrzeba jeszcze zmienić dane w pamięci 512 w związku z inną mapą wtrysku
    Pozdrawiam Robert - diagnosta w VW/ AUDI
  • REKLAMA
  • #4 1263445
    Witek76
    Poziom 25  
    Ocena: 230
    a odbiegajac troche od tematu, co to jest za soft? Jakis BDM do HC11??
    pozdr
    Witek
  • #5 1984924
    robi10
    Poziom 12  
    temat zakończony
    jakos sobie poradziłem używając softu motoroli do programowania hc11 i pomocy kilku internautów. Jakos obyło sie bez softu Pana Trojanowskiego który kosztuje okolo500zl, a oprogramowanie motoroli jest za free.

A na pytanie czy komp z fiata punto 1,1 spi może pracowac w seicento 1,1 spi odpowiadam "sam sobie i wszystkim zainteresowanym, że może", autko zostało sprawdzone examinerem i wsio jest OK. nie ma bledów a wartości mierzone w tolerancji.
REKLAMA