Witam, problem zaklóceń byl juz kilkakrotnie poruszany, ale każy przypadek się różni...
moja konfiguracja:
- duron1300
- epok 8krai
- 256mb ram
- geforce 4mx 460 64mb tvout
- skysat2
- 80gb maxtor
- cdrw plextor
- zasilacz 300W CODEGEN...
- instalacja elektryczna w pokoju od wakacji nowa, 2 żyłowa, od pokoju do reszty mieszkania itd stara instalacja aluminiowa, wszystko 2 żyłowe
- wszystkie gniazdka w pokoju są wyzerowane
- filtry acar i do tv i do pc
no i w czym problem...
jeśli komp jest połączony BEZ zerowania to
- muzyka z komp > amplituner jest czysta
- obraz z komp > 10m kabla > wyraźny, zywy, kolor ok, ale przelatujące przeźroczyste małe ZAKŁÓCENIA - PASKI
jeśli komp jest 'wyzerowany' to
- muzyka z komp > amplituner BUCZY (szczególnie słyszane gdy nic nie gra w glosnikach)
- obraz z komp > 10m kabla > niewyraźny, kolorów praktycznie nie ma, zakłócania, ogólnie KASZANA
I TO SAMO SIE DZIEJE, JEŚLI OBUDOWE UZIEMIE DO KALORYFERA, IDENTYCZNY REZULTAT
NIE MA NA TO WPŁYWU KARTA SATELITARNA, JAK I INNE URZĄDZENIA, wiem bo już zostawiałem załączone wszystko oprócz amp. tv i kompa.
tak więc w czym wg LUDZI ORIENTUJĄCYCH SIĘ w temacie, jest problem ? w słebej jakości zasilaczu, czy może w czym innym ?
podkreślam, że o wiele lepszy jest obraz i dźwiek bez zerowania, czy tez uziemienia, i zerowanie np jest dobrze, zrobione, żadnej fazy na bolcu nie ma...
moja konfiguracja:
- duron1300
- epok 8krai
- 256mb ram
- geforce 4mx 460 64mb tvout
- skysat2
- 80gb maxtor
- cdrw plextor
- zasilacz 300W CODEGEN...
- instalacja elektryczna w pokoju od wakacji nowa, 2 żyłowa, od pokoju do reszty mieszkania itd stara instalacja aluminiowa, wszystko 2 żyłowe
- wszystkie gniazdka w pokoju są wyzerowane
- filtry acar i do tv i do pc
no i w czym problem...
jeśli komp jest połączony BEZ zerowania to
- muzyka z komp > amplituner jest czysta
- obraz z komp > 10m kabla > wyraźny, zywy, kolor ok, ale przelatujące przeźroczyste małe ZAKŁÓCENIA - PASKI
jeśli komp jest 'wyzerowany' to
- muzyka z komp > amplituner BUCZY (szczególnie słyszane gdy nic nie gra w glosnikach)
- obraz z komp > 10m kabla > niewyraźny, kolorów praktycznie nie ma, zakłócania, ogólnie KASZANA
I TO SAMO SIE DZIEJE, JEŚLI OBUDOWE UZIEMIE DO KALORYFERA, IDENTYCZNY REZULTAT
NIE MA NA TO WPŁYWU KARTA SATELITARNA, JAK I INNE URZĄDZENIA, wiem bo już zostawiałem załączone wszystko oprócz amp. tv i kompa.
tak więc w czym wg LUDZI ORIENTUJĄCYCH SIĘ w temacie, jest problem ? w słebej jakości zasilaczu, czy może w czym innym ?
podkreślam, że o wiele lepszy jest obraz i dźwiek bez zerowania, czy tez uziemienia, i zerowanie np jest dobrze, zrobione, żadnej fazy na bolcu nie ma...