logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stuningować obudowę komputera dla lepszego wyglądu i chłodzenia?

adriannn1 25 Lut 2005 16:18 1849 11
REKLAMA
  • #1 1264792
    adriannn1
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!!!
    Kupiłem niedawno nowego kompa i chciałbym stuningować jakoś obudowe tak żeby fajnie wyglądała i było dobre chłodzenie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1266670
    coal_chember
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    Poszukaj na google moding.
    Oto niektóre strony:(gdzie coś znajdziesz)
    www.project13.pl
    www.forum.tweak.pl
    www.forum.oc-serwis.pl

Szybko , przezroczysty bok, farba UV, diody UV lub neonki z diodami UV, kable oplecione i więcej nic nie powiem bo sam robie moding swojej obódowy.

Poprostu wszystko co tobie wpadnie na myśl, pomyśl trochę , poszukaj poszperaj a coś znajdziesz.

P.S. Osobiście uważam że zakładanie takiego tematu jest zbędne gdyż czekasz na gotowca a MODING opiera się na myśleniu a nie czekaniu aż ktoś ci gotowe poda.
  • #4 1270074
    p4v3u
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    jak skoncze sie bawic z moja obudowa to wrzuce fotki to se popatrzycie ,]
    jesli chodzi o okno to ja wzielem jakies scinki lexan'a i po prostu przynitowalem do obudowy. wiem ze fajnij wygladaloby gdyby bylo to zalozone na uszczelke ale nie wiem gdszie mozna dokupic TYLKO uszczelke. jesli ktos wie to ja bardzo poprosze o jakies namiary.
  • #5 1272628
    Jemi5
    Poziom 15  
    Oto adresik gdzie możesz kupic pojedyńczą uszczelke o różnej długości.

www.4max.pl

Szukaj w dziale modyfikacje. Miłej zabawy
  • REKLAMA
  • #6 1273896
    p4v3u
    Poziom 27  
    paaaanie a tam takie ceny ze z krzesla spadlem
    nieznacie jakis sklepow z uszczelkami[raczej nie internetowych] w ktorych maja taniej????

=>Jemi5 => dziex
  • #7 1273976
    soul_666
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Stary mieszkasz w stolicy ... ... . Weź sobie panorame firm i poczytaj, podzwoń . .. . . Na bank coś znajdziesz . .. . A u nas jest egon i maja tanie rzeczy do mkoddingu . ... .. Jak co to przyjedź. . . :> :twisted
    :
  • REKLAMA
  • #8 1273979
    p4v3u
    Poziom 27  
    maja stronke w necie?
  • #9 1273984
    soul_666
    Poziom 15  
    Przecież nie chciałeś internetowych. . .. :?: .. .
  • #10 1273992
    p4v3u
    Poziom 27  
    ale jak mowisz ze maja tanio to chyab poczebny mi jakis kontakt ?
  • #11 1275107
    soul_666
    Poziom 15  
    potrzebny . .. . a dzisiaj byłem i nie wysyłają sprzętu itd . .. . Poza tym jak już byś chciał to szukaj u siebie . .. Bo tak to zawsze doliczą sobie koszty wysyłki i masz tak samo jak nie drożej . .. .
  • #12 1290076
    GRYZZLI2004
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Ciężko powiedzieć... każdy ma inny gust, dlatego nie wiem po co ten post. Jak chcesz tuningować kup obudowe Tracera Diablo, albo model z Turbiną i wyjdzie i taniej i lepiej. Przynajmniej to moje zdanie - walniesz potem kolorowy wiatraczek, neonke i będzie maszyna ... świecąca;)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy tuningu obudowy komputera pod kątem estetyki i poprawy chłodzenia. Proponowane rozwiązania obejmują montaż przezroczystego boku z plexi lub lexanu, zastosowanie uszczelek do montażu okienek oraz wykorzystanie oświetlenia LED, neonów lub diod UV dla efektów wizualnych. Wskazano sklepy internetowe i fora tematyczne poświęcone moddingowi, takie jak Komputronik, 4max.pl, project13.pl, forum.tweak.pl oraz forum.oc-serwis.pl. Poruszono także kwestie zakupu uszczelek – zarówno internetowo, jak i w sklepach stacjonarnych, z sugestią poszukiwania lokalnych dostawców. W zakresie chłodzenia i wyglądu rekomendowano zakup gotowych obudów z serii Tracer Diablo lub modeli z turbiną, które ułatwiają tuning poprzez dodanie kolorowych wentylatorów i neonów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA