logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka?

GiGaBiT199 06 Maj 2013 22:32 8004 4
REKLAMA
  • #1 12279644
    GiGaBiT199
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    witam Serdecznie zakupiłem niedawno nie dopracowany traktorek z silnikiem MZ 150 + skrzynia od żuka i chciał bym go przerobić tylko nie wiem jeszcze jak proszę o porady i sugestie : układ kierowniczy, praktycznie nie działający , hamulce tylko jedno prawe kolo hamuje i czy dość dobrze jest zrobione przełożenie ?? jeśli coś z tego jeszcze można zrobić lub coś mu do rzucić to proszę o porady poniżej zamieszczam kilka zdjęć
    dodam jeszcze ze traktorek miał by mi służyć do ogrodu i jako pług w miarę jego możliwości dodam ze posiadam cała jawe 350 na części możne z niej coś się przyda lub tez posiadam skrzynie biegów od fiata ducato 4x4 i mam wały i most
    pozdrawiam i czekam na odp. :-)
    Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka? Jak przerobić traktorek Sam z silnikiem MZ 150 i skrzynią od Żuka?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 12283081
    jpna100
    Poziom 25  
    Ocena: 566
    wszystko zależy do przełożenia. Znajomy miał też Sam-a z silnikiem WSK 125 i ciągnął nim ponad tonę węgla. Szybko nie jechał ale zawsze coś. nie wiem od czego miał skrzynie biegów. W każdym bądź razie 4 biegi do przodu i jeden do tylu. Dawało to w sumie 12 do przodu i 3 do tylu. Tak więc dojdziesz do celu metodą prób i błędów :D
REKLAMA