logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Pioneer F-Z570L do zwykłego wzmacniacza i zasilania?

djquatromix 16 Maj 2013 14:27 1239 2
REKLAMA
  • #1 12313291
    djquatromix
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam potrzebował bym przerobić tuner fm pionner f-z570l tak by korzystać z niego pod zwykły wzmacniacz a nie dedykowany. Wyjście z tunera to taśma więc nie wiem co do czego udało mi sie znaleść schemat i mam wyprowadzenia ale nie wiem czy mam podpinać wszystko czy wystarczy tylko część tak by można było przez np wyjście jacka podpiąć do mixera a zasilanie na normalny kontakt bo zasilanie tez bierze z wzmaka. Proszę o pomoc i ewentualne rozrysowanie co do czego popodpinać głównie chodzi mi o zasilanie jak zrobić bo po schemacie widzę ze pierwsze 4 wejścia to sygnał lewy i prawy. Jak podłączyć Pioneer F-Z570L do zwykłego wzmacniacza i zasilania?
  • REKLAMA
  • #2 12314228
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2797
    djquatromix napisał:
    Wyjście z tunera to taśma więc nie wiem co do czego udało mi sie znaleść schemat

Jak udało sie znaleźć schemat to z czym masz wątpliwości?
    Schemat sugeruję wstawić, albo podlinkować.

djquatromix napisał:
    mam wyprowadzenia ale nie wiem czy mam podpinać wszystko czy wystarczy tylko część tak by można było przez np wyjście jacka podpiąć do mixera a zasilanie na normalny kontakt bo zasilanie tez bierze z wzmaka.

Jeśli chcesz to uruchamiać bez oryginalnego wzmacniacza zawierającego zasilacz to masz dwa problemy:
    - zasilanie (5..10) - w zasadzie wszystko wiadomo poza zasilaniem katody VFD.
    - sterowanie 11..14) - pytanie czy to zadziała bez wzmacniacza - odbiornik pilota jest w tunerze?
  • #3 15009529
    djquatromix
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam zamykajac temat nie udalo mi sie znaleść czasu by przerobić urządzenie więc temat odpuściłem
REKLAMA