Ok, dzięki, będę miał dzisiaj tego pilota, pożyczę od kolegi, a ten już nie będzie działał??? Tzn. ten od Sencora? A aktualizację dostanę gdzieś od tego tunera Sencor? Dzięki za pomoc. Pozdro.
Dodano po 1 [godziny] 44 [minuty]:
Zdobylem pilota od wiwy50, działaja wszystkie funkcje z dekoderem, lecz jest problem z wyszukaniem kanałów, nie znajduje nic, nie łapie w ogóle sygnału, jakby nie widział anteny, a antena działa na 100%, może problem w tym ze to oprogramowanie nie widzi gniazda od anteny w ogole w tym dekoderze Sencor, on ma 1 wejście na antenę a Wiwa ma wejście i wyjście antenowe. Proszę o pomoc co zrobić, może jakieś inne oprogramowanie wgrać od jakiegoś innego sprzętu żeby działało wsio, pilot itd.najlepiej skąd zdobyć oryginalne do Sencor-a? Dzięki z góry za pomocne podpowiedzi.
Dodano po 1 [godziny] 31 [minuty]:
Jak mozna zresetować dekoder żeby wgrać nowy soft. Znalazłem podobne dekodery Comsat i Technisat, ściągnałem aktualizacje do nich, maja taką samą specyfikację jak Sencor, ale nie chce się wgrać soft z ani jednego, postepuję zgodnie z instrukcją, aktualizuję ten bin plik i tylko na chwilkę się wygasi dekoder i załącza sie ekran powitalny Wiwa i nic nie ma reakcji, proszę o pomoc.
Pisownię postów poprawiłem, proszę pamiętać o regulaminie forum p.3.1.13. [Mirek Z.]