logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie jest bezpieczne ciśnienie dla zbiornika kompresora?

kociol878 10 Cze 2013 14:50 3387 4
REKLAMA
  • #1 12402089
    kociol878
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam sprężarkę ze zbiornikiem okolo 45L. Jego rozmiary to około 28cm średnicy i 70 wysokości. Niestety nie wiem do jakiego ciśnienia mogę go bezpiecznie nabić, Sprężarka ma swoje lata i była to samoróbka. Zbiornik wygląda tak:
    Jakie jest bezpieczne ciśnienie dla zbiornika kompresora? Jakie jest bezpieczne ciśnienie dla zbiornika kompresora?
    Jedyne co jest na niem wybite te jakiś numer który widać na zdjęci ale nić po nim w internecie nie znalazłem. Póki co nabiłem go maksymalnie do 6 barów. Do jakiego ciśnienia bezpiecznie mogę nabić taki zbiornik??
  • REKLAMA
  • #2 12402545
    Krzysztof Reszka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1551
    W obecnym stanie do żadnego ciśnienia . Może ta porada rozczarowuje ale jest adekwatna do stanu takowego zbiornika.
  • REKLAMA
  • #3 12402760
    kociol878
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Krzysztof Reszka napisał:
    W obecnym stanie do żadnego ciśnienia . Może ta porada rozczarowuje ale jest adekwatna do stanu takowego zbiornika.

Mógł byś wyjaśnić dlaczego? Dodam, że zbiornik nie jest skorodowany czy wgnieciony. Jest po prostu brudny. Jest on zamocowany na opaskę wiec również nic nie było do niego spawane.
  • REKLAMA
  • #4 12403040
    mssklasse
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    W środku mogła zbierać się woda, więc nie wiesz czy jest skorodowany od środka czy nie.Nie ma możliwości sprawdzenia.
  • #5 12403352
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA