Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Która szlifierkę wybrać??

Wafel84 18 Jun 2013 17:30 2859 8
    Wafel84
    Level 10  
    Którą z tych podanych niżej szlifierek byście radzili kupić do prac domowych jak i do pracy przy aucie, blacharka amatorsko w warunkach domowych.

EINHELL:
    BT-AG 850
    RT-AG 115
    BOSCH:
    PWS 650
    PWS 720
    AEG:
    WS6 125 (wie ktoś może czemu niekiedy jest sprzedawana w walizce a niekiedy tylko w pudełku kartonowym, od czego to zależy)

Jaki sprawdzony sklep internetowy polecacie na taki zakup, żeby nie kupować podróbek??
    zdenek_zdenek
    Level 26  
    Makita GA5030 moim zdaniem będzie o niebo lepsza. Einhela nie kupuj bo to teraz totalny szmelc nie nadający się do pracy, nawet amatorskiej. Zielony bosch też nie jest rewelacyjny np. proste zęby w przekładni i ogólnie lipa. Aeg nie znam.
    Tak jak przedmówca wcześniej napisał tarcze 125mm
    TIGIS
    Level 16  
    Witam, z przedstawionych wybrałbym AEG, może w Polsce jest to mniej znana firma ale ma bardzo dobre narzędzia. Sam posiadam szlifierkę Hitachi 125 i 230 mm. Z AEG pracowałem w UK, głównie ukośnica, pilarka tarczowa, szlifierka taśmowa czyli obróbka drewna. Sklep najlepiej znaleźć poprzez odnośniki do partnerów handlowych na stronie http://www.aeg-powertools.pl/distributers/pl . Używałem sporo różnego sprzętu "powertools" (ta nazwa bardziej mi odpowiada) więc pisz, postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous  
    Wafel84
    Level 10  
    Dzięki za pomoc :) Einhella i Boscha już sobie odpuszczam, dzięki Waszym radom myślę na Makitta i Hitachi. Metabo ma dobry sprzęt, ale niestety nie na moją kieszeń, szukam szlifierki tak do 250 zł. Jadę jutro do sklepu i zobaczę co mają do zaoferowania. A szlifierka z AEG WS6 z walizką to jakaś podróbka, bo nawet na stronie producenta szlifierka ta sprzedawane jest w kartonowym opakowaniu.
    PtasiorWro
    Level 28  
    Nie podróbka, w zależności od promocji raz idzie w pudełku raz kartonie.
    Adamk75
    Level 11  
    Jesli jeszcze nie wybrałes to godna polecenia jest szlifierke zupełnie innej firmy: Stayer SAB821 800W, 125 mm. Uzywam jej teraz przy remoncie i sprawuje się jak należy.