logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór szlifierki do prac domowych i przy aucie: Einhell, Bosch czy AEG?

Wafel84 18 Cze 2013 17:30 3111 8
REKLAMA
  • #1 12430087
    Wafel84
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Którą z tych podanych niżej szlifierek byście radzili kupić do prac domowych jak i do pracy przy aucie, blacharka amatorsko w warunkach domowych.

EINHELL:
    BT-AG 850
    RT-AG 115
    BOSCH:
    PWS 650
    PWS 720
    AEG:
    WS6 125 (wie ktoś może czemu niekiedy jest sprzedawana w walizce a niekiedy tylko w pudełku kartonowym, od czego to zależy)

Jaki sprawdzony sklep internetowy polecacie na taki zakup, żeby nie kupować podróbek??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12430641
    zdenek_zdenek
    Poziom 27  
    Ocena: 326
    Makita GA5030 moim zdaniem będzie o niebo lepsza. Einhela nie kupuj bo to teraz totalny szmelc nie nadający się do pracy, nawet amatorskiej. Zielony bosch też nie jest rewelacyjny np. proste zęby w przekładni i ogólnie lipa. Aeg nie znam.
    Tak jak przedmówca wcześniej napisał tarcze 125mm
  • REKLAMA
  • #4 12430661
    TIGIS
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Witam, z przedstawionych wybrałbym AEG, może w Polsce jest to mniej znana firma ale ma bardzo dobre narzędzia. Sam posiadam szlifierkę Hitachi 125 i 230 mm. Z AEG pracowałem w UK, głównie ukośnica, pilarka tarczowa, szlifierka taśmowa czyli obróbka drewna. Sklep najlepiej znaleźć poprzez odnośniki do partnerów handlowych na stronie http://www.aeg-powertools.pl/distributers/pl . Używałem sporo różnego sprzętu "powertools" (ta nazwa bardziej mi odpowiada) więc pisz, postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 12431081
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 12433950
    Wafel84
    Poziom 10  
    Dzięki za pomoc :) Einhella i Boscha już sobie odpuszczam, dzięki Waszym radom myślę na Makitta i Hitachi. Metabo ma dobry sprzęt, ale niestety nie na moją kieszeń, szukam szlifierki tak do 250 zł. Jadę jutro do sklepu i zobaczę co mają do zaoferowania. A szlifierka z AEG WS6 z walizką to jakaś podróbka, bo nawet na stronie producenta szlifierka ta sprzedawane jest w kartonowym opakowaniu.
  • #7 12436142
    PtasiorWro
    Poziom 28  
    Ocena: 544
    Nie podróbka, w zależności od promocji raz idzie w pudełku raz kartonie.
  • #8 12437490
    marek 1871
    Poziom 15  
    Ocena: 44
    Cześć. Jak najbardziej Makita jest godna polecenia. Zdecydowanie lepiej niż Bosch zielony itp. Jest jeszcze szlifierka kątowa Bosch GWS 850 CE. Jest to seria niebieska profesjonalna, 850W mocy, 125mm tarcza, maszyna super zgrabna i z regulacją obrotów. Bardzo dobry wybór.
  • #9 12442383
    Adamk75
    Poziom 11  
    Jesli jeszcze nie wybrałes to godna polecenia jest szlifierke zupełnie innej firmy: Stayer SAB821 800W, 125 mm. Uzywam jej teraz przy remoncie i sprawuje się jak należy.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat wyboru szlifierki do prac domowych i przy aucie, użytkownicy polecają unikać modeli Einhell, wskazując na ich niską jakość. Zamiast tego, rekomendowane są szlifierki Makita oraz AEG, które cieszą się lepszymi opiniami. Użytkownicy zwracają uwagę na model Bosch GWS 850 CE jako profesjonalny wybór. Pojawia się również pytanie o różnice w opakowaniach szlifierki AEG WS6, na co odpowiada się, że zależy to od promocji. Użytkownicy sugerują zakupy w sprawdzonych sklepach internetowych, aby uniknąć podróbek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA