logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do podglądu kamer IP - z telefony komórkowego

spadachron 23 Cze 2013 01:04 97401 21
  • #1 12446416
    spadachron
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Witam,
    Poszukuje programu na telefon komórkowy (android) do podglądu z kamery IP.
    Może ma ktoś już jakiś ciekawy wypróbowany/przetestowany?

............................................................................
    Ogłoszenie

Przeczytaj również:

Zdalny podgląd rejestratora lub kamery w sieci. Informacje ogólne + przykłady konfiguracji

Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi poradnikami, tematami wyróżnionymi, artykułami, z zakresu systemów zabezpieczeń takich jak domofony, automatyka bram i szlabanów, systemy alarmowe, kamery, kontrola dostępu:
    Poradniki dot. systemów zabezpieczeń

Jeżeli w w/w tematach nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, zapraszamy na forum:
    Systemy zabezpieczeń

Zachęcamy również do odwiedzenia sekcji Poradniki Ogólne, gdzie znajdziecie materiały z pozostałych działów forum, w tym dla osób rozpoczynających swoją przygodę z elektroniką:
    Poradniki Ogólne
  • #2 12446473
    ryba884
    Poziom 19  
    Ocena: 49
    Jakiej kamery IP. Różni producenci dostarczają różne oprogramowanie. Są oczywiście wersje płatne obsługujące różne kamery.
  • #3 12447906
    scandaliks
    Poziom 25  
    Ocena: 54
    Każda kamera IP może być obsługiwana przez androida.Kamera mam na myśli markowy sprzęt a nie jakiś wynalazek za 200 zł z Alle,chociaż i te skrapy też pewno śmigają :) Model napisz kolego.Brzmi jak "szukam instrukcji naprawy do dizla :) "
  • #4 12449735
    Dawid1995
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    IP Cam Viewer

Ew. Jakis dedykowany pod kamere/rejestartor
  • #5 12449818
    Korgoth
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 75
    Dawid1995 napisał:
    IP Cam Viewer

Ew. Jakis dedykowany pod kamere/rejestartor

Dokładnie, IP Cam Viewer - obsługuje większość kamer dostępnych na rynku (tych dobrych).
  • #6 12450016
    scandaliks
    Poziom 25  
    Ocena: 54
    Jest jeszcze ISpy,ale to domowego raczej,tylko taki trochę pokręcony :)
  • #7 12451928
    joy
    Poziom 21  
    Ocena: 45
    Używam IP Cam Viewer, ma GALAXY S2 i niestety nie mogę uzyskać więcej niż 1 klatkę/s, nawet jak obniżę jakość i rozdzielczość, testowałem z różnymi kamerami, oczywiście w sieci lokalnej, no może jakiś tam FOSCAM wypluł więcej klatek, a tak to lipa. Działa prawie z każdą kamerą to fakt i tu polecam.
  • #8 12452480
    Korgoth
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 75
    joy napisał:
    Używam IP Cam Viewer, ma GALAXY S2 i niestety nie mogę uzyskać więcej niż 1 klatkę/s, nawet jak obniżę jakość i rozdzielczość, testowałem z różnymi kamerami, oczywiście w sieci lokalnej, no może jakiś tam FOSCAM wypluł więcej klatek, a tak to lipa. Działa prawie z każdą kamerą to fakt i tu polecam.

To jest coś chyba nie tak, też mam GALAXY S2 i działa w miarę normalnie o.0
    Którą wersję masz?
  • #9 12452810
    spadachron
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Tak naprawdę to nie chcę programu do konkretnego producenta kamer IP.
    Poszukuje jednego fajnego do większości znanych na rynku.
    Nie chcę instalować tylu aplikacji ile rodzajów kamer zainstalowałem :)
    Dzięki za propozycję - protestuję, zobaczę.
  • #10 13840075
    bartheezzzz
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Przepraszam, że tak odświeżam sprzed roku temat...

Mam podobny kłopot - interesuje mnie możliwość oglądania widoku z kamer w domu poprzez telefon komórkowy (system Android).

Uporałem się z możliwością oglądania monitoringu z Internetu, a było to tak...
    1. Rejestrator do niego podłączone kamery, podłączony kabel sieciowy, który idzie do routera (TL-WR740N, ustawiony, na działanie jak AP)
    2. Poprzez WiFi sygnał dociera do kolejnego routera (głównego, który ma poustawiane przekierowania na konkretny adres rejestratora w sieci, włączając w to por 81).
    Wszystko gra...
    3. Router główny (Tp_link TL-WR740N) ma także ustawione ddns (NoIP), co też świetnie działa, przekierowuje, zarówno poprzez sieć LAN jak i WAN mogę się łączyć z rejestratorem.

Ale...

Szkopuł polega na tym, że działa mi tylko poprzez przeglądarkę IE - tam trzeba ustawić ją aby otwierała potencjalnie niebezpieczne strony (ActiveX) odznaczenie żądania weryfikacji itd.

Niestety na androidzie nie ma IE.
    W związku z tym proszę o porady, co mogę zrobić aby działał mi podgląd na telefonie?

Rejestrator - to Vidiline H.264 8 kanałowy. Nazwa wpisana na fakturze przez sprzedającego: DVR 318 - rejestrator 8 kanałowy 200kl.D1
  • #12 13840903
    bartheezzzz
    Poziom 11  
    Proszę o szersze poinstruowanie? CO to oznacza, że kamera ma strumień? Chodzi o kanały? Bo przecież przełącza się kanały poprzez wbudowane narzędzie do podglądu kamer...np jeśli połączę się poprzez internet czy LAN to:
    Po podglądzie w przeglądarce mam IP i po numerze IP np: 192.168.9.100:1, (to kamera 1) 192.168.9.100:2 (to kamera druga) ... Czy dobrze rozumiem, że to są strumienie? Jeśli tak to jak to wykorzystać poprzez VLC i czy on zadziała na telefonie?
  • #13 13841392
    ryba884
    Poziom 19  
    Czy aż tak trudno wpisać typ rejestratora w Google? http://ivel.pl/p4987,dvr-318-b-rejestrator-cyfrowy-8-kanalowy.html. Wg. tego klient na Androida powinien być na płytce dołączonej do rejestratora. Aplikacja ze zdjęć wygląda jak MEye na Androida, ale nie jestem pewien. Jeśli to rejestrator z tej samej fabryki co np. eXalto, Vtvision to domyślny port dla urządzeń mobilnych to 34599 i aplikacja dla Androida to MEye lub MEyePro HD (obie wyświetlają reklamy chyba, że masz zrootowany system i zainstalowane AdAway).
  • #14 13842435
    bartheezzzz
    Poziom 11  
    Ten rejestrator jest nowszy z innym oprogramowaniem, ja mam starszy - to zupełnie inny sprzęt. uwierz mi szukałem instrukcji, informacji na temat rejestratora, niestety nie znalazłem nic. Płyty żadnej nie otrzymałem z żadnym oprogramowaniem - a kupowałem nowy.
    Te porty dla urządzeń mobilnych, to u mnie nazwa telefonu - prawdopodobnie... mam opis: port telefonu: 15961.
    Rozumiem, że jego też należy przekierować na IP w routerze?

Pobrałem aplikację MEye, zainstalowałem, poustawiałem i działa wyśmienicie!

Dziękuję za poradę dotyczącą programu, wcześniej zainstalowałem inną ale nie działała.
  • #15 13844528
    ryba884
    Poziom 19  
    Wygląd menu itd jest mało ważny. Często jest tak, że różni dystrybutorzy zamawiają rejestratory w jednej fabryce, ale z brandowanym firmwarem pod konkretną fikcyjną markę (różnią się wyglądem menu, obudową, standardowymi portami itd. itp.). Jeśli działa Ci MEye to powinno też MEyePro HD, będziesz mógł podglądać kilka kamer na raz. Tak masz ten port przekierować na zewnątrz.
  • #16 14921585
    korsarz50
    Poziom 14  
    Ocena: 108
    Szukam programu do podglądu z kamery np."Wireless IP Camera P2P" lecz wersji pełnej :) . oczywiście na tel z windows phone 8.
  • #18 17206207
    Instal-bud1983
    Poziom 1  
    Ocena: 4
    Weź sobie ściągnij apke WEB-CAM jest świetna do podglądu z kamer
  • #19 17216796
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    Ja polecam tinyCam monitor free, najlepszy. Dobry interfejs i można oglądać kilka kamer na raz. Jest masa kamer obsługiwana a jak waszej nie ma to można dodać samemu.
  • #20 17325872
    michalb5100
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Witam.
    Może trochę temat odbiegający , ale powiedzcie dlaczego nie mogę się połączyć poprzez router do kamery BESDER 6024PB-JW201 , wifi .
    Po podpięciu przewodem lan i za pomocą programu CMS , działa bez zarzutu , ale po próbie połączenie poprzez router- kamera - Android niestety ( konfiguracja połączenie z routerem za pomocą dziwnych dźwięków wydawanych przez telefon) , próby nie udane .
    W ogóle miał ktoś kiedyś z taką kamerą do czynienia ?
  • #21 17325907
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    Pewnie jaki chińczyk to jest? Zależy od apki jest, powinny być kilka sposobów na konfigurację.
  • #22 17326277
    michalb5100
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Tak , chińczyk . Zalecają używanie apki Yoosee, P2Pwebcam , ale klapa na całej linii.
    Jeśli chciał bym zakupić jakąś dobrą kamerkę WIFI IP , polecił byś jakąś firmę ?Oczywiście inną niż ten besder .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy poszukują aplikacji na system Android do podglądu kamer IP. Wskazano kilka popularnych programów, takich jak IP Cam Viewer, MEye oraz tinyCam Monitor, które obsługują wiele modeli kamer. Wiele odpowiedzi podkreśla, że jakość działania aplikacji może zależeć od konkretnego modelu kamery oraz konfiguracji sieci. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi kamerami, w tym FOSCAM oraz BESDER 6024PB-JW201, a także problemami z połączeniem przez router. Wskazówki dotyczące konfiguracji obejmują użycie strumieni w VLC oraz ustawienia DDNS dla zdalnego dostępu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA