logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Zlecę] Zamiennik pilota Nice Flor-s 433.92 MHz 23A-12V - kto wykona?

konsum 27 Cze 2013 21:28 4818 12
REKLAMA
  • #1 12463641
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 291
    Czy znalazłby się chętny Elektrodowiec do wykonania pilota do bramy (zamiennika)?

Parametry pilota:
    Nice Flor-s
    433.92 Mhz
    23A - 12V
  • REKLAMA
  • #2 12464633
    wojtek 9007
    Poziom 40  
    Ocena: 845
    Witam - te piloty ze zmiennym kodem są do kupienia na Allegro i nie tylko.
    Proszę poszukać w internecie.
    Pozdrawiam.

Dodano po 1 [minuty]:

[Zlecę] Zamiennik pilota Nice Flor-s 433.92 MHz 23A-12V - kto wykona?
  • #3 12465722
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 291
    Szukam zamiennika bo pewnie jest tańszy niż oryginał.
  • #4 12473404
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2107
    Często z tańszego cieszysz sie w dniu zakupu( bo mało wydałeś) , a później po roku kupujesz drugi i wychodzi drożej i gorzej...
    Oryginał 80 zł , zamiennik 60. Różnica nie wielka, choć na flaszkę będzie...
  • REKLAMA
  • #5 12512465
    Maciej14
    Poziom 10  
    Witam
    A jam mam problem z zamiennikiem pilota Nice Flor-s.
    Posiadam zamiennik PIL0400 którego programuje od dwukanałowego pilota NICE Flor-s.
    Po zaprogramowaniu działa bardzo krótko i do chwili aż go nie zostawię na noc w samochodzie. Jak chodzę i trzymam go w kieszeni to działa. W samochodzie gdy podjeżdżam do szlabanu i dusze nie działa . Po ponownym zaprogramowaniu działa jeden góra dwa dni.
    W instrukcji napisali aby programowanie rozpocząć od guzika B ale jak zaczynam programować od niego zamiennik nie działa. więc programuje od guzika A i tak na wszystkie cztery guziki i na krótki czas działa.
    Czy jest jakiś sposób na zaprogramowanie oby działał długo?

Maciej
  • REKLAMA
  • #6 12516127
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3603
    Flory sa zmiennokodowe - najprawdopodobniej twój zamiennik daje sobie radę tylko z ograniczoną ilością naciśnięć i po tym gubi się w procedurze generowania kodów - faktycznie (jak napisał lukaszewicz) nie lepiej za te kilkanascie złotych więcej kupić oryginał i nie zawracać sobie głowy kombinacjami? (dziś pilot nie kosztuje już kilkaset tylko kilkadziesiąt złotych)
    Zwłaszcza że Flory są pancerne - i są lokowane w stopniu "profesjonalności" dużo wyżej niż np. SMILO
  • REKLAMA
  • #7 12521398
    dancyberia
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Kolego dość często zamienniki tańsze mają problem przy większej odległości. Tak jak wcześniej koledzy pisali są cięższe ale i mają mniejszy zasięg
  • #8 12522164
    Maciej14
    Poziom 10  
    Ja dostałem zamiennik nie kupiłem.
    Zamiennik działa nawet kilka dni do chwili jak go nie wezmę do samochodu.
    W samochodzie na drugi dzień nie działa.
    Znalazłem do niego instrukcję w której napisane jest, że programowanie rozpocząć od przycisku B. Jak w tej kolejności zaczynam programowanie nie działa. Rozpoczynając o przyciski A działa do chwili zabrania do samochodu.
  • #9 12522234
    dancyberia
    Poziom 11  
    kolego z tego co wnioskuję to coś ma na niego w pływ albo programowanie nie jest do końca przeprowadzone. Ja osobiście programuje piloty nice smilo od pilota i działają bez zarzutów. A próbowałeś zaprogramować go bezpośrednio do radia?
  • #10 12522517
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2107
    Maciej14 napisał:
    Ja dostałem zamiennik nie kupiłem.

Pewnie i Ty podarujesz go komuś , jak kupisz oryginalny....
  • #11 12522533
    dancyberia
    Poziom 11  
    Kolego to i jak programujesz piloty niema nic do ich wartości czy jakości działania. Masz do dyspozycji dwa różne programowania albo bezpośrednio do radia albo tak jak wcześniej pisałem pilota od pilota
  • #12 12523349
    Maciej14
    Poziom 10  
    W jaki sposób można zaprogramować zamiennik do radia?
  • #13 12524738
    dancyberia
    Poziom 11  
    Kolego w taki sam sposób jak oryginał. Musisz mieć dostęp do radia. Naciskasz przycisk na radiu puszczasz dioda zaczyna migać, wciskasz przycisk na pilocie który chcesz zaprogramować i trzymasz aż do momentu kiedy dioda na radiu mignie 3 razy w długim światłem. Pilot został wczytany. Należy odczekać aż radio wyjdzie z opcji programowania" dioda na radiu zgaśnie"
    Jeżeli po wykonanej procedurze wczytania pilota dioda nie mignie 3 razy długim światłem pilot nie został wczytany. Możesz spróbować jeszcze raz przejść przez całą procedurę jeżeli się nie powiedzie znakiem tego że pilot nie pasuje do radia. Niestety jest też tak że zamienniki są dostosowywane do rodzaju radia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zamiennika pilota Nice Flor-s o częstotliwości 433.92 MHz i zasilaniu 23A-12V. W odpowiedziach zasugerowano, że zamienniki są dostępne na Allegro, jednak ich jakość może być niższa niż oryginału, co prowadzi do problemów z zasięgiem i trwałością. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z programowaniem zamienników, wskazując na trudności w ich działaniu, szczególnie po dłuższym przechowywaniu w samochodzie. Wskazówki dotyczące programowania zamienników do radia również zostały podane, podkreślając, że procedura powinna być przeprowadzona zgodnie z instrukcją, aby zapewnić prawidłowe działanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA