Witam, od jakiegoś czasu mam problem z tą płytą. Problem objawiał się tak że coś nie stykało i płyta miała problem z uruchomieniem. Pomagało czasem nawet delikatne poruszenie radiatorem od procesora (radiator mam duży, może ma to jakiś związek) i płyta startowała następnym razem ok. Problem występował już od ponad roku raz na jakiś czas, ale nie przejmowałem się zbytnio tym.(gwarancji już raczej na nic nie mam). Dnia dzisiejszego poruszyłem jakiś kabel(chyba zasilający od płyty) czyszcząc wnętrze komputera z kurzu. Płyta się już w ogóle nie uruchamia, wydaje 1 długi pisk i dwa krótkie lub jeden długi i tym razem nic nie pomaga już.
Wsadziłem inny procesor, pamięci. Kartę graficzną podłączyłem do drugiego komputera i działa. Podłączyłem płytę pod całkiem inny zasilacz i również piszczy.
Zresetowanie BIOSu nic nie pomaga i się zastanawiam co może być przyczyną.
Jestem na 100% pewny że coś nie styka tylko nie wiem gdzie tego szukać, oglądałem płyte i żadnych uszkodzeń, zimnych lutów gołym okiem nie widzę.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Wsadziłem inny procesor, pamięci. Kartę graficzną podłączyłem do drugiego komputera i działa. Podłączyłem płytę pod całkiem inny zasilacz i również piszczy.
Zresetowanie BIOSu nic nie pomaga i się zastanawiam co może być przyczyną.
Jestem na 100% pewny że coś nie styka tylko nie wiem gdzie tego szukać, oglądałem płyte i żadnych uszkodzeń, zimnych lutów gołym okiem nie widzę.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.