Witam. Powoli zaczynam komplementować swój "warsztat". Obecnie posiadam multimetr, elektryczny odsysacz do cyny, lutownice transformatorową i wiertarkę do płytek pcb. Uzbierałem trochę gotówki i postanowiłem, że przeznaczę je na rozwój moich zainteresowań. Pierwsze co chciałbym kupić to jakaś stacja lutownicza + trzecia ręka i szkło powiększające. O ile w przypadku trzeciej ręki i szkła chyba nie ma problemu z wyborem o tyle w przypadku stacji już jest. Przede wszystkim od stacji oczekuje tego, żeby nie zepsuła się po miesiącu. Chciałbym na nią przeznaczyć tak do 100zł. Druga sprawa to dobra rozlutownica, najlepiej w formie pistoletu. Ta co obecnie nie odsysa dobrze całej cyny, zawsze zostają resztki i są problemy z wyciągnięciem elementu, który ma więcej niż 2 nóżki. Znajdę coś w cenie również do 100zł?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
i jeden hakko - założyłem go zaraz po oryginalnym (który wytrzymał 2h, po czym zrobił się czarny) i używam praktycznie cały czas nie zmieniając go - od tych kilku miesięcy nic go nie tyka, te z Castoramy ( w kształcie dłuta) używam okazjonalnie.