logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Maxcom KXT809 - Błędne wybieranie numerów, serwis nie wykrył usterki

Bajeczkax 10 Sie 2013 18:50 2553 16
REKLAMA
  • #1 12614779
    Bajeczkax
    Poziom 9  
    Dzień dobry
    Mam problem z telefonem Maxcom KXT809. Nie jest to szczyt osiągnięć telekomunikacyjnych, ale używają go moi rodzice, nie potrzebują bardziej zaawansowanego.
    Maxcom KXT809 - Błędne wybieranie numerów, serwis nie wykrył usterki

Problem jest taki, że wybierają 1, a na wyświetlaczu 3. Pod 3 też 3. Zamiast 4 - 6, zamiast 7-9. Teraz zauważyłam, że jest przeskok o 2. Jest kilka takich sytuacji, niektóre klawisze nie odpowiadają w ogóle. Telefon jest na gwarancji, serwis producenta właśnie go zwrócił po 48 godzinach testu niby nic nie wykrywając, wszystko u nich działało jak należy. I jestem w kropce, bo nie wiem co zrobić. Znów jest nieużytkiem. A przecież chodzi w tym wszystkim o zasady. Co to może być i co radzicie zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 12616425
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    Reklamować do skutku , niestety chińskie badziewia tak maja .
  • #3 12616548
    Bajeczkax
    Poziom 9  
    Liczę, że może ktoś tu spotkał się z podobną usterką i wie co to, bo widzisz... Kosztował niecałą stówkę, wysyłka do naprawy i odesłanie na mój koszt, no bo przecież telefon ich zdaniem jest dobry, więc średnio mi się to opłaca. Chyba, że tu u siebie dam do naprawy i odeślę im fakturę. :evil: Zwrócić nie zwrócą, ale bym udowodniła, ze coś było nie tak.
  • REKLAMA
  • #4 12616802
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    Z autopsji wiem ,że skończy się na tym , że zostanie zakupiony nowy telefon , tak się kończą takie zakupy .
  • REKLAMA
  • #5 12616938
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Kup jakiegoś Gigaseta z serwisu internetowego, nawet używanego i będziesz miał z głowy.
    A jak chcesz się bawić to rozkręć i oczyść propranolem stykowe pole pod klawiaturą. Zdziwisz sie ile tam tłuszczu.. Jak nie pomoże to do kosza.
  • #6 12617053
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 372
    Możliwe, że źle opisana usterka w reklamacji przez użytkownika; w takich przypadkach z reguły serwis wymienia sprzęt na nowy bez dyskusji (nawet w serwisie nie opłaca się odkręcać śrubek).
    Ogólnie - jaka cena taka jakość montażu. Aparat pewnie wybiera dobrze a nie wyświetla pierwszej kolumny z klawiatury :cry: . Do zrobienia dla miłośnika dłubania - i chyba to najlepsza z opcji. Cena walki z serwisem przekroczy wartość sprzętu.
  • REKLAMA
  • #7 12617175
    Bajeczkax
    Poziom 9  
    Mieli bardzo dobrze opisane jak to wygląda. :cry:

Dokładnie to jest tak:

ma być 1 jest 3
    2 nie działa
    3 jest ok
    zamiast 4 jest 6
    5 nie działa
    6 ok
    zamiast 7 jest 9... itd

Dostrzegam tu jakąś prawidłowość. :?:

Co ciekawe po podniesieniu słuchawki i naciśnięciu 1 wybiera mi np. raz trójkę, a po chwili już jedynkę.

Do czegoś tam niby podłączali i dwie doby obserwowali telefon nic nie stwierdzając. Nie wiem jak to możliwe.
  • #8 12617460
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Albo zabrudzone, albo uszkodzone. Jak nie pomoże czyszczenie to do kubła...
  • #9 12621919
    suncez
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Za czasów central Elkor-Analog, były popularne telefony GE - ładne biurkowe aparaty. Jak centrala przekazywała dzwonienie z miasta, to odwracała się na nich klawiatura i ni jak nie było dwójki do łączenia.

Może by spróbować pod inną linią, jak będzie działać.
  • #10 12621999
    Bajeczkax
    Poziom 9  
    Spróbuję komuś dać by mi to sprawdził.
  • #11 12659241
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1140
    Spróbuj wymienić u sprzedawcy, sprzedawca mógłby przy tobie wypróbować.
    Sprzedawca także bierze odpowiedzialność za sprzedawany towar.
    Jeśli posiadasz paragon.
  • #12 12659276
    Bajeczkax
    Poziom 9  
    Tak, ale sprzedawca jest z drugiego końca kraju. Zresztą stwierdził, że jeśli znów coś będzie nie tak, to mam się kontaktować już bezpośrednio z serwisem i skasował mnie za odesłanie rzekomo dobrego telefonu. Skontaktowaliśmy się z serwisem, obiecali przysłać kuriera i już chyba trzeci dzień ani widu, ani słychu.
  • #13 12663857
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1140
    Nie wiem czy potrzebnie ci to piszę ale zorientuj jakie przysługują ci prawa konsumenckie, lub skontaktuj się z rzecznikiem praw konsumenckich, bo nikt nie powinien grzebać w telefonie który jeszcze ma gwarancje, która jest zapewniana na co najmniej na 2 lata przez producenta lub sprzedawce.
    Dobrze że natrafiłem na ten temat, bo chciałem swego czasu polecić takiej firmy właśnie telefon znajomym.
    Miałem podobne przechery i jeden telefon rzecznika wystarczył żeby zaprowadzić porządek.
  • #14 12663879
    Bajeczkax
    Poziom 9  
    Skontaktowałam się z producentem, znaczy z działem serwisu, babeczka ponownie wysyła kuriera i ponownie będą w nim grzebać, o ile pan kurier dojedzie, bo poprzedni jakoś do dziś nie trafił.

Telefon fajny, prosty w obsłudze, ale nie wierzę, że jak ja cisnę 1 to mi wyświetla 3 i wybiera 3, a im 1.
  • #15 12672177
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Do jakiej linii ten telefon jest podłączony ? Jaki operator?
  • #16 12672743
    Bajeczkax
    Poziom 9  
    Tradycyjnie Telekomunikacja Polska, którą wchłonął Orange.
  • #17 12826590
    Bajeczkax
    Poziom 9  
    Dali nowy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Maxcom KXT809, który nieprawidłowo wybiera numery (np. wybierając 1, na wyświetlaczu pojawia się 3). Serwis producenta nie wykrył usterki po 48 godzinach testów, co prowadzi do frustracji użytkownika. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym reklamacja, czyszczenie klawiatury, wymiana na nowy model, a także sprawdzenie telefonu na innej linii. Użytkownik rozważa również skontaktowanie się z rzecznikiem praw konsumenckich w celu uzyskania pomocy. Ostatecznie, po dalszych problemach, producent zdecydował się na wymianę telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA