mam problem z sondą lambda, co jakiś czas wywala mi błąd lambda sensor slow response, miesiąc temu wymieniłem sondę która była uszkodzona na zamiennik ngk, jednak problem pojawiał się raz na tydzień czy na 2 tygodnie, żeby wyeliminować awarię sondy dokupiłem nową tym razem kupiłem zalecaną przez producenta denso 0236 - na wykresie widzę że praca się poprawiła - amplituda jest dużo lepsza i silnik chodzi ciszej jednak znowu pojawił się błąd ,,fault pending lambda slow response''
lambda za katalizatorem działa prawidłowo, spaliny są w normie zawartość HC I CO są dużo poniżej norm. błędy pojawiają się podczas mokrej pogody czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać ? lub co może powodować takie cuda ? czy też konieczna będzie wymiana ecu co w tak starym wozie jest nieopłacalne
silnik k3-ve 86 koni 1.3 benzyna
lambda za katalizatorem działa prawidłowo, spaliny są w normie zawartość HC I CO są dużo poniżej norm. błędy pojawiają się podczas mokrej pogody czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać ? lub co może powodować takie cuda ? czy też konieczna będzie wymiana ecu co w tak starym wozie jest nieopłacalne
silnik k3-ve 86 koni 1.3 benzyna