logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizory Panasonic, krzywe linie, obraz przesunięty w lewo.

Ktyś 14 Mar 2005 16:40 2009 4
REKLAMA
  • #1 1315085
    Ktyś
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Pisałem już wczesniej zapytanie o krzywych liniach(siatce), mam telewizor panaconica 36' i jestem z niego bardzo niezadowolony, niedosc ze krzywe linie to obraz jest przesuniety w lewo o jakies kilka cm niemówiąc już o fiolecie pokazującym się w prawym dolnym rogu. Kto wogule puszcza takei telewizory do sprzedazy? Przeszedłem się puźniej do sklepów i tak patrze sobie na te wszystkie płaśkie telewizory i co widze, krzywe jak niewiem co linie, no że tesz ludzie tego nie widzą, a założe się zę mają jescze duzo innych wad. Więc postanowiłem oddac Tv i kupić plazme, linie wpożadku, ale za to obraz nie był zbyt piękny, owszem z 7,8 metrów było juz dobrze ale niebede ogladał tv na korytarzu. No to wruciłem do tv panasonica i postanowiłem zgłosić jego wady, co słysze "to wszystko jest w normie", jeszcze ta ich gadka i dosłownie ślepota, coś poprawili i mówią ze to jest piękne i powinienem się cieszć, ja bede z tym tv dalej chodził i wytykał to jakie to ma starszne wady. Czy jest wogule jakis telwizor który byłby idealny pod wzgledem obrazu i lini, czy to raczej niemozliwe, a moze tzreba na taki tv wydac 20tys., albo więcej. Ech jeśli ktos zwraca uwage na szczeguły to powiem tylko jedno, ciężko będzie coś kupić, a u panasonica to juz wogule.
  • REKLAMA
  • #2 1315138
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1398
    Telewizor 36'' typu CRT to chyba kazdy ma spore znieksztalcenia liniowosci w pionie. Zobacz jeszcze TV typu LCD o przekatnej 32'' moze ten bedzie ci odpowiadal. Nie rozumiem czemu tak bardzo zraziles sie do plazmy - dla mnie maja obraz tez dobry.
  • REKLAMA
  • #3 1315202
    Ktyś
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Plazma maiła niezły obraz ale tylko na DVD, a przeciesz nieogladam cały czas DVD, natomiast na kablówce było juz gorzej, musiał bym sobie chyba telewizje cyfrową kupic, moze wtedy. Pozatym obraz pływał, a jakieś inowacje techniiczne, które miały by zniwelowac ten efekt zaczynaja się od 15tys. i własnie o to chodzi...
  • REKLAMA
  • #4 1315258
    europejczyk
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Ktyś podpisuję się pod tym co piszesz obiema rękami!!!!!!!!
    TV Panasonic kupiłem we wrześniu 100Hz i też jestem z niego niezadowolony i to bardzo!!! obraz rozmyty, mało szczegółowy, kolory z czerwonawą poświatą, zniekształcenia geometrii: rozciągnięcie w lewy górny róg, niejednolita biel na całym ekranie, zbieżność losowa i wyginanie linii pionowych w bok do 4 milimetrów w dół od górnej krawędzi ekranu. Dźwięk w TV jest płaski nawet przy ustawieniu basów na max natomiast tony wysokie są aż nadto wzmocnione. WNIOSEK technicy Panasonica nietylko są ślepi jak to Ktyś napisałeś - są również głusi!!!
    TV kupiłem bo na "elektrodzie" pisali że są dobre - cha cha cha ! ! !

A teraz sedno wypowiedzi! - olałem to co piszą na elektrodzie i kupiłem też duży TV ale - SONY - jest to idealny TV, nie wiem ile będzie mi służył, bo ponoć szybko wysiada (tak piszą) ale obraz ostry i dynamiczny BARDZO! kolory wierne i nasycone, natomiast dźwięk..... jak włączałem pierwszy raz spodziewałem się też płaskiego dźwięku z tylko tonami wysokimi natomiast dźwięk w SONY jest powalający - pełne brzmienie z super basami! i dźwiękiem otaczającym, piszcie co chcecie ale SONY bije inne TV dalej na głowę - obraz jak z monitora komputerowego (no prawie :)) a dźwięk prawie jak z zestawu muzycznego i jestem bardzo z niego zadowolony - a Panasonica oddałem rodzicom (myślą że mają dobre dziecko :)).
    Jeśli mogę coś poradzić - uciekajcie od Panasonica! to jest parodia a nie TV natomiast bardzo polecam SONY - jakość obrazu i dźwięku rewelacyjna - ciekawy jest także teletekst, całkiem inna czcionka ale chyba ładniejsza i też ostrzejsza niż w Panasonic.
    Ciekawy jestem innych opinii ale ja zgadzam się z kolegą Ktysiem w całej rozciągłości - Panasonic to jest ................ !!!

Pozdrawiam!
  • #5 2627977
    eaglemz
    Poziom 2  
    To ja też się podpiszę był tu kiedyś na w tej sprawie osobny topic ale chyba został zdjęty, ludzie ni kupujcie panasonica ja to zrobiłem i CIERPIĘ za każdym razem gdy go włączam :)
REKLAMA