logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak korzystać z neostrady i LTE Plusa jednocześnie?

den27 16 Paź 2013 22:17 3051 3
REKLAMA
  • #1 12850875
    den27
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mam w domu sieć opartą o urządzenia Linksys złożoną z routera z ADSL (wpięta Neostrada) oraz trzech AP. Czy istnieje możliwość wpięcia do tej sieci jeszcze jednego routera z modemem, tym razem LTE? Ideałem byłoby takie skonfigurowanie sieci, żeby po wyczerpaniu limitu w LTE automatycznie korzystać z Neostrady.
  • REKLAMA
  • #2 12850890
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Potrzebny byłby router z dwoma portami WAN (drugi jako port USB z obsługą modemu LTE).

Na automat po wyczerpaniu limitu bym jednak nie liczył.
  • REKLAMA
  • #3 12851041
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5746
    Wszystko zależy od funduszu. Routery ADSL z USB do obsługi modemów proponuje Fritz Box. To dobry sprzęt ale drogi. Poczytaj http://www.fritzbox.pl/ . Sprawdź kompatybilność z modemami LTE. Inne rozwiązanie to modem do Neostrady plus router z obsługą modemów LTE na USB.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 12851050
    den27
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    matek451 napisał:
    Wszystko zależy od funduszu. Routery ADSL z USB do obsługi modemów proponuje Fritz Box. To dobry sprzęt ale drogi. Poczytaj http://www.fritzbox.pl/ . Sprawdź kompatybilność z modemami LTE. Inne rozwiązanie to modem do Neostrady plus router z obsługą modemów LTE na USB.

Czyli modem do Neostrady (jaki?) byłby wtedy wpinany do tego routera?

Szczerze powiedziawszy wolałbym odwrotne rozwiązanie - do istniejącego routera z modemem ADSL Linksys WAG320N wpiąć modem LTE.

Ciężko teraz byłoby mi wymienić całą sieć Linksys/Cisco w domu. Router 700 zł, 3 x AP po 300 zł i 5 switch po 200zł. Czytam teraz o Fritz! i żałuję. Zwłaszcza, że niespecjalnie jestem zadowolony z Linksys/Cisco. Działa wolno, odtwarzanie na urządzeniach bezprzewodowych z serwera Synology (genialny) też wolne...
REKLAMA