logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy stara antena satelitarna 80cm nadaje się do TNK i DVB-T? Jaki tuner wybrać?

djdred 23 Paź 2013 15:16 3474 5
REKLAMA
  • #1 12872929
    djdred
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, okazało się że antena pod moim oknem należała do poprzedniego właściciela mieszkania. Antena widać jest stara i odłączona ale że ja nie chcę kablówki i mamy już dvb-t to poszedł pomysł żeby zainstalować jakąś TNK.
    Więc pytanie mam takie czy ta antena się nada jako czasza (ok80cm) i ten cały konwerter jeszcze jest dobry czy trzeba wymienić. Do tego szukam tunera który obsłuży TNK i DVB-T + filmy w formacie divx, xvid itp + napisy PL w rozsądnej cenie (do ok 250zł)

Dodam że antena jest skierowana na południe.

Czy stara antena satelitarna 80cm nadaje się do TNK i DVB-T? Jaki tuner wybrać? Czy stara antena satelitarna 80cm nadaje się do TNK i DVB-T? Jaki tuner wybrać? Czy stara antena satelitarna 80cm nadaje się do TNK i DVB-T? Jaki tuner wybrać?
  • REKLAMA
  • #2 12874034
    sils
    Poziom 11  
    Podłącz to sprawdzisz czy działa - inaczej trochę ciężko. A gdyby już nie działała zakup tylko konwerter i po sprawie
  • REKLAMA
  • #3 12874048
    djdred
    Poziom 2  
    Ok, zapewne tak zrobię, tylko potrzeba ciekawego taniego tunera.
  • REKLAMA
  • #4 12874079
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 12874449
    Zolwik_2004
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Polecam tunery z serii Ariva Combo firmy Ferguson. Sam mam stary model 120 Combo i Smart HD+
  • #6 12874861
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5475
    djdred napisał:
    Więc pytanie mam takie czy ta antena się nada jako czasza (ok80cm)

Antena się nada, tylko może być problem (i będzie) z doborem nowego plastiku trzymającego konwerter.
    djdred napisał:
    ten cały konwerter jeszcze jest dobry czy trzeba wymienić.

Konwerter to już stary trup, całkowicie do wymiany, kabel też wymień, bo widać na fotce, że już swoje przeszedł.
REKLAMA