Problem występuje również u mnie, otóż rok temu kupiłem na allegro Netiaspot, pochodził sobie do wczoraj aż zauważyłem że są jakieś problemy z internetem. Zrywało połączenie co 2 minuty a internet po połączeniu chodził niecałe 15 sekund.
Zresetowałem netiaspot przyciskiem, ale wcześniej odłączyłem kabel telefoniczny od modemu. Po uruchomieniu netiaspot i zalogowaniu się login i hasło do internetu (miejsce było puste). Netiaspot nie udostępniał żadnej sieci wifi mimo iż przed restartem działała sieć którą sam stworzyłem, czyli na pewno ustawienia zostały zresetowane do fabrycznych. Chciałem sprawdzić co się stanie jak podłącze kabel telefoniczny

o dziwo netiaspot sam pobrał Login i Hasło potrzebne do uwierzytelnienia internetu. W miejscu Login istnieje nazwa poprzedniego użytkownika czyli np. Jkkdfief(_at_)net24.web.com czy coś takiego xD a mój login jest zupełnie inny. Mimo iż loguje się ponownie na router i zmieniam ręcznie login i hasło nic to nie daje. Ustawienia są pobierane z serwera neti i są już trwale przypisane do tego modemu. Ciekawe jak działa drugiej osobie internet z tym samym loginem i hasłem ? Też jej zrywa połączenie co 2 minuty? Bo raz mnie podłączy, później u tamtej osoby niema internetu i tamten modem się łączy i tak na zmianę łączymy się na tym samym loginie ?
Czy da się to ominąć ? Co jeszcze netia może zrobić z znaszym modemem? Może ma również wgląd do naszej sieci lokalnej i może sprawdzać co mamy na komputerze ?