Witam, niedawno zakupiłem telewizor Sharp Aquos LED model LC-39LE650V
i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie..
Telewizor jest 200hz więc obraz powinien działać bez zarzutu i nic nie powinno się z nim dziać.
Natomiast po podłączeniu telewizji Cyfrowego Polsatu poprzez kabel HDMI, obraz na ekranie, gdy postacie poruszają się na nim: NP. biegną.. to za nimi ciągnie się taki lekko zamglony obraz.
Boję się, że to może być wina telewizora..
A wracając do podłączenia tele tym kablem HDMI, to gdy włącza się Cyfrówka, to jest napisana rozdzielczość np: 1920x1032 50Hz..
Nie rozumiem tego zbytnio. Czy po prostu dekoder jest za słaby do telewizora?
Proszę o jakieś opinie na ten temat i proszę o pomoc, oraz wytłumaczenie co może być przyczyną tego, że gdy postaci poruszając się na ekranie - biegnąc, wkoło ich głowy robi się taka smuga lekka..
Czy po prostu telewizory LED tak mają?
Próbowałem pozmieniać coś w dekoderze Cyfrowego Polsatu, ale idzie zmienić jedynie na jeszcze słabszą jakość obrazu.
Dekoder HD 6000
Ta którą mam nazywa się 1080i i to jest to 50hz.
To znaczy że Dekoder jest za słaby do telewizora? i przydałoby się zmienić?
i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie..
Telewizor jest 200hz więc obraz powinien działać bez zarzutu i nic nie powinno się z nim dziać.
Natomiast po podłączeniu telewizji Cyfrowego Polsatu poprzez kabel HDMI, obraz na ekranie, gdy postacie poruszają się na nim: NP. biegną.. to za nimi ciągnie się taki lekko zamglony obraz.
Boję się, że to może być wina telewizora..
A wracając do podłączenia tele tym kablem HDMI, to gdy włącza się Cyfrówka, to jest napisana rozdzielczość np: 1920x1032 50Hz..
Nie rozumiem tego zbytnio. Czy po prostu dekoder jest za słaby do telewizora?
Proszę o jakieś opinie na ten temat i proszę o pomoc, oraz wytłumaczenie co może być przyczyną tego, że gdy postaci poruszając się na ekranie - biegnąc, wkoło ich głowy robi się taka smuga lekka..
Czy po prostu telewizory LED tak mają?
Próbowałem pozmieniać coś w dekoderze Cyfrowego Polsatu, ale idzie zmienić jedynie na jeszcze słabszą jakość obrazu.
Dekoder HD 6000
Ta którą mam nazywa się 1080i i to jest to 50hz.
To znaczy że Dekoder jest za słaby do telewizora? i przydałoby się zmienić?