logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału na Samsung UE32F5500 przy połączeniu DVI-HDMI z PC

burzaa6 09 Gru 2013 13:00 5193 10
REKLAMA
  • #1 13041767
    burzaa6
    Poziom 9  
    1. Posiadam kabelek DVI (komputer) ---> HDMI (podpinam do Telewizora: Samsung ue32f5500). Problem w tym, że jak klikam przycisk source na tv (aby zmienić obraz) mam czarne tło i napis: " Brak sygnału... sprawdź podłączenia kabli...". Prosiłbym o pomoc co zrobić aby ekran z monitora, wyświetlał mi się na tv.
    2. Po podpięciu wybierałem znaczek windowsa + P i zmieniałem opcje (duplikuj itd..)
    3. Zmieniałem rozdzielczość na monitorze.
    4. Monitor mam podpięty kablem VGA do komputera, ale to chyba nic nie zmienia.
    5. Karta graficzna ma wyjście cyfrowe DVI- D (Dual link).
    6. W tv podpinam do wejścia hdmi pod którym jest napisane DVI.
    7. Temat założyłem na innym forum, ale nie uzyskałem dobrej odpowiedzi stąd pisze co już zrobiłem.

Jeśli temat został założony w złym dziale to proszę o przeniesienie oraz o pomoc w rozwiązaniu
  • REKLAMA
  • #2 13044402
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5492
    burzaa6 napisał:
    Karta graficzna

Jaka dokładnie?.
    Typ, model, producent, pełne oznaczenie karty.
    burzaa6 napisał:
    Posiadam kabelek DVI (komputer) ---> HDMI (podpinam do Telewizora: Samsung ue32f5500). Problem w tym, że jak klikam przycisk source na tv (aby zmienić obraz) mam czarne tło i napis: " Brak sygnału... sprawdź podłączenia kabli...". Prosiłbym o pomoc co zrobić aby ekran z monitora, wyświetlał mi się na tv.

Zrobiłeś klonowanie obrazu w sterownikach karty?,
    rozpoznało tv?,
    burzaa6 napisał:
    Zmieniałem rozdzielczość na monitorze.

Po co, to nie ma wpływu, na ustawienia rozdzielczości w tv, bo i tak osobno to ustawiasz.
  • REKLAMA
  • #3 13044446
    burzaa6
    Poziom 9  
    ATI Radeon HD 4800 series. Nie robiłem klonowania, chyba że tak jak pisałem klikałem znaczek windowsa + P i wybrałem wszystkie opcje po kolei (tylko komputer, duplikuj, rozszerz, tylko projektor. Przy opcji "tylko projektor wyskakuje mi błąd, że nie wykryto żadnego, ale tv chyba nie powinno wykrywać jako projektor). Jeśli klonowanie, o które Ci chodzi to nie to to wyjaśnij jak to zrobić :P. Co do rozdzielczości pisałem tak jak kazali na innym forum więc tu napisałem wszystko co mi radzili.
  • #4 13044699
    grubs
    Poziom 32  
    Ocena: 312
    Ponowię pytanie kolegi 'Czy komputer rozpoznał TV ? W opcjach karty grafiki powinien być widoczny.
    Jeżeli nie to zmień kabel spróbuj też na 2 wyjściu DVI. Możesz też na chwilę odłączyć monitor.
  • #5 13046836
    burzaa6
    Poziom 9  
    Chyba nie, po wejściu w menedżera urządzeń nie zauważyłem niczego co by mogło wyglądać, że został podpięty. Nie posiadam drugiego wyjścia DVI. Odłączyłem monitor i też nic.
  • REKLAMA
  • #6 13047110
    grubs
    Poziom 32  
    Podmień kabel w takim razie albo spróbuj na innej karcie jak masz.
    Ale w opcjach ati powinieneś widzieć 2 źródła wykryte jeden monitor drugi TV
  • #7 13047304
    burzaa6
    Poziom 9  
    nie mam innego kabla, a możesz dokładnie opisać gdzie wejść aby zobaczyć te opcje, bo może źle patrze :P
  • #8 13047417
    grubs
    Poziom 32  
    ja mam w pasku ustawienia nvidia.
    Szukaj opcji karty graficznej
  • #9 13047750
    KOCUREK1970
    Sterowniki do grafiki najnowsze:
    http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64
    Wyszedłem z założenia, że masz 7 64 bit, jeśli nie, cofnij się i wybierz odpowiednie dla Siebie.
  • REKLAMA
  • #11 13056037
    KOCUREK1970
    No, to teraz już ostateczność, czyli format c...., może coś być w systemie namieszane, a Bóg raczy wiedzieć co.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z brakiem sygnału na telewizorze Samsung UE32F5500 po podłączeniu komputera przez kabel DVI-HDMI. Pomimo prób zmiany ustawień wyświetlania (Windows + P) oraz rozdzielczości, telewizor nie wykrywa sygnału. Użytkownik posiada kartę graficzną ATI Radeon HD 4800, ale nie zauważył, aby telewizor był rozpoznawany w menedżerze urządzeń. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie opcji w sterownikach karty graficznej, wymianę kabla oraz ewentualne formatowanie systemu jako ostateczność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA