Jak w temacie „Mój Komputer” nie widzi dysku zewnętrznego.
Dysk ma ok. 2 lata, kilka dni temu zastrajkował.
Po włączeniu Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami, dysk ten jest widoczny, lecz niema przypisanej litery dysku i po prawokliku dostępna jest jedynie opcja „Usuń wolumin”
Sprawdziłem to na pięciu komputerach(Win XP i 7, gniazda USB przód i tył) na każdym to samo.
Zainstalowałem program diagnostyczny HD Tune 2.55 ,dysk został wykryty.
Poniżej są obrazki z przeprowadzonej diagnostyki.
Moje pytania:
-info HD Tune pokazuje Capacity (pojemność) 476430 MB i Usage (użyte) 0,00% czy to znaczy że na tym dysku nic niema, a może są tam nadal zdjęcia na których najbardziej mi zależy.
-czy type -> unknown (nieznany) doprowadza do tego, że „Mój komputer” tego nie widzi.
Jednym zdaniem.
Czy z tego dysku uda się odzyskać przynajmniej zdjęcia z imprez kulturalno-rozrywkowych.
Pozostałe obrazki z HD Tune, może w czymś pomogą.
Program Panda Cloud Antywirus też nie widzi tego dysku.
Dysk ma ok. 2 lata, kilka dni temu zastrajkował.
Po włączeniu Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Zarządzanie dyskami, dysk ten jest widoczny, lecz niema przypisanej litery dysku i po prawokliku dostępna jest jedynie opcja „Usuń wolumin”
Sprawdziłem to na pięciu komputerach(Win XP i 7, gniazda USB przód i tył) na każdym to samo.
Zainstalowałem program diagnostyczny HD Tune 2.55 ,dysk został wykryty.
Poniżej są obrazki z przeprowadzonej diagnostyki.
Moje pytania:
-info HD Tune pokazuje Capacity (pojemność) 476430 MB i Usage (użyte) 0,00% czy to znaczy że na tym dysku nic niema, a może są tam nadal zdjęcia na których najbardziej mi zależy.
-czy type -> unknown (nieznany) doprowadza do tego, że „Mój komputer” tego nie widzi.
Jednym zdaniem.
Czy z tego dysku uda się odzyskać przynajmniej zdjęcia z imprez kulturalno-rozrywkowych.
Pozostałe obrazki z HD Tune, może w czymś pomogą.
Program Panda Cloud Antywirus też nie widzi tego dysku.